Χαρίτσης: Πολιτική μεθόδευση ΝΔ και συνιστώσας Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ η εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Καστανίδη

«Μετά και τις ξεκάθαρες και τεκμηριωμένες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Καστανίδη, είναι σαφές ότι η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή δεν αποτελεί μονάχα πολιτική μεθόδευση της ΝΔ και της συνιστώσας του κ. Σαμαρά στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και σκανδαλώδη παρανομία».

Αυτό σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε δήλωσή του, και τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα με την τήρηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής».

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή το ΣΚΑΙ, ο κ. Καστανίδης αποκάλυψε πως ποτέ δεν συζητήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος η πρόταση εξαίρεσης αλλά ήταν μια πρωτοβουλία που πήραν Κεγκέρογλου – Λιακούλη.

«Δεν είναι αντίθετη στο κόμμα μου η άποψή μου είναι αντίθετη στην θέση που πήραν δύο καλοί μου συνάδελφοι. Απόφαση του κόμματος δεν υπάρχει. Ο κ. Κεγκέρογλου πήρε ως δικαιούτο μια πρωτοβουλία μαζί με την κ. Λιακούλη αλλά ποτέ δεν ήρθε στο εσωτερικό της Κ.Ο. για συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ερωτηθείς αν η άποψή του για το ζήτημα είναι αντίθετη με αυτή του κόμματος».

«Το να ζητάς πριν ξεκινήσει μια προανακριτική την εξαίρεση κάποιων ανθρώπων με βάση ότι προτίθεται να τους καλέσεις ως μάρτυρες η διαδικασία αυτή υπονομεύει τον βασικό κοινοβουλευτικό κανόνα» συνέχισε. 

«Όταν ζητάς την εξαίρεση πριν ξεκινήσουν διαμορφώνεις το εξής στάτους ότι σε επόμενη προανακριτική επιτροπή θα λέω ότι θα τους καλέσω ως μάρτυρες. Υπάρχει τεράστια διαφορά με τον Τζανακόπουλο – Πολάκη από το Βατοπέδι το 2010 γιατί τότε ο κ. Λαφαζάνης και Παπουτσής είχαν ήδη κληθεί και καταθέσει ως μάρτυρες ενώπιον Δικαστικών και Διοικητικών Αρχών. Το πρόκειται να κληθούν είχε σχέση με τους συγκεκριμένους δύο που ήδη είχαν κληθεί».

«Κανένα δεδικασμένο δεν δημιουργείται. Θα συνέβαινε το ίδιο αν ο Τζανακόπουλος – Πολάκης είχαν κληθεί και καταθέσει ενώ διοικητικών αρχών. Θα έπρεπε ή να ζητήσει νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου ή να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων».

Τέλος, ο κ. Καστανίδης είπε πως σύμφωνα με την δική του άποψη «ή θα πρέπει να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση ή την ημέρα που θα κληθούν ως μάρτυρες να αντικατασταθούν από άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να επανέλθουν στην Προανακριτική».

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…