Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: Οι κυβερνητικές πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης μας επιστρέφουν στο 2010

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στην στήριξη των θέσεων εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών» σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

xaritsis 0 1

Οι πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθούνται από την κυβέρνηση μας επιστρέφουν στο 2010 και θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στην οικονομία” τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον ρ/στ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5» και αναφερόμενος στα μέτρα για την εργασία, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως “η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση της διαδικασίας αναστολής των συμβάσεων και στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%. Αντιθέτως, θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στην στήριξη των θέσεων εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι χρειάζεται γενναία, εμπροσθοβαρής παρέμβαση στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», αντιστοιχίζοντας με συγκεκριμένες χρηματοδοτικές πηγές, τις ανάγκες εργαζόμενων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το επόμενο εξάμηνο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία αντιπρόταση σε αυτό”.  “Η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης,  όπως αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση της ύφεσης και επιδείνωση της κρίσης”, ξεκαθάρισε.

“Η ελληνική οικονομία κατάφερε το 2018, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να βγει από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος της και να δημιουργήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 37 δισ. ευρώ” πρόσθεσε. “Έχουμε συνεπώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από το παρελθόν ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία γενναία ένεση ρευστότητας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα άλλα είναι μέτρα -ασπιρίνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε πως “δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να θέτει στο επίκεντρο του και το τραπεζικό σύστημα”, ενώ πρόσθεσε πως “στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας για τον σημαντικό ρόλο που θεωρούμε ότι πρέπει να παίξουν οι συστημικές τράπεζες, το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και η αναπτυξιακή τράπεζα στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας”.

Σχετικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεων και των σχολείων ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η ΝΔ βιάζεται να παρουσιάσει μία εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, η οποία μόνο ανασφάλεια δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία”.

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

καιρός 1

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Ιστορικό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε ο φετινός Ιούνιος σύμφωνα με τους ειδικούς

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

νταλαρας5

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

«Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα», ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Νταλάρας

ΕΡΤ: Τι συνδέει του 4 παλαίμαχους που σχολιάζουν το Euro – Οι σχέσεις με ΝΔ και Μητσοτάκη

ΕΡΤ

ΕΡΤ: Τι συνδέει του 4 παλαίμαχους που σχολιάζουν το Euro – Οι σχέσεις με ΝΔ και Μητσοτάκη

Οι περίεργες συμπτώσεις στην ΕΡΤ με τους 4 παλαίμαχους που επιστρατεύτηκαν για σχόλιο στους αγώνες…