Χαρίτσης: Οι επιλογές της κυβέρνησης οδηγούν νομοτελειακά σε μέτρα λιτότητας

Τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη", διαμηνύει σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως "οι πολίτες αντιλαμβάνονται σταδιακά τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής".  

5083819 1

“Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μη έχοντας πρόσβαση σε άμεση ρευστότητα απειλούνται με λουκέτο και οι εργαζόμενοι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της μείωσης του μισθού τους και της απόλυσης”, σημειώνει ο ίδιος, και συνεχίζει: “Η ιδιωτική κατανάλωση συρρικνώνεται, τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, η βιωσιμότητα συνολικά της ελληνικής οικονομίας τίθεται εν αμφιβόλω”.

Ο Αλ. Χαρίτσης κάνει λόγο για  “συνταγή αποτυχίας” εκ μέρους της ΝΔ, η οποία  επιδεικνύει “πρωτοφανή αδράνεια” απέναντι στην κρίση και την ύφεση, και υπογραμμίζει ότι: “Οι επιλογές που έχει κάνει ήδη σε συνδυασμό με τη δέσμευσή της στο πρόσφατο Eurogroup ότι θα επιστρέψει σε πλεόνασμα το 2021 οδηγούν νομοτελειακά σε ένα αποτέλεσμα: μέτρα λιτότητας, μνημονιακού τύπου επιτήρηση και κοινωνική ανασφάλεια”.

Μάλιστα, αντιπαραβάλλει το πρόγραμμα ‘Μένουμε Όρθιοι’ που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έχει άμεση επιδίωξη “την αλλαγή πορείας με γενναία μέτρα στήριξης της κοινωνίας σήμερα, όχι σε κάποιο αόριστο μέλλον”. Ο βουλευτής του κόμματος επικρίνει την κυβέρνηση, πως “αντί να παραδεχτεί και να αναγνωρίσει τις ευθύνες της” αναζητεί “έξοδο διαφυγής δια της εκλογολογίας”. Ωστόσο, όπως τονίζει “σε συνθήκες πανδημίας και διογκούμενης ύφεσης στην οικονομία, κάλπες το φθινόπωρο συνιστούν τυχοδιωκτισμό”.

Επισημαίνοντας ως “εξαιρετικά προβληματική τη μονοφωνία στην ενημέρωση” αφού “θίγει βαθύτατα την ποιότητα της δημοκρατίας μας”, ο Αλ. Χαρίτσης, υπενθυμίζει ότι ” η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του εισοδήματος εκατομμυρίων πολιτών και τη δυνατότητα της χώρας να μην ξαναβουλιάξει σε μία νέα οικονομική κρίση” προβλήθηκε ελάχιστα από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. “Τον ΣΥΡΙΖΑ απασχολούν τα προβλήματα των πολιτών που κάθε μέρα που περνάει γίνονται όλο και πιο ζωτικά. Μας χωρίζει τεράστια απόσταση από τις πρακτικές της κυβέρνησης που οδηγούν την πολιτική ζωή της χώρας στον βούρκο. Το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δεν θα ακολουθήσουμε στην κατηφόρα αυτή”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το σκάνδαλο Novartis, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Μετά την πρόσφατη απόφαση των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ, αλλά και την ομολογία της ίδιας της εταιρείας ότι διέφθειρε και κρατικούς αξιωματούχους στην Ελλάδα, είναι αδιανόητο να αμφισβητεί κανείς την ύπαρξη του σκανδάλου, που στοίχισε πολύ ακριβά στα δημόσια ταμεία”. Και, κάνοντας λόγο για “προσπάθεια συγκάλυψης”, προσθέτει: “Είναι προκλητικό το ότι η κυβέρνηση αντί να τοποθετείται επί της εξέλιξης αυτής, πανηγυρίζει υποκριτικά επιμένοντας στα περί ‘σκευωρίας'”. Τέλος, σχολιάζοντας τη θέση του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι “θα έπρεπε να είναι πολύ πιο αυτοκριτικό όταν η κουβέντα αφορά πολιτικά σκάνδαλα και αθέμιτες πρακτικές”.

Ο Αλ. Χαρίτσης καταλήγει: “Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: όσες δυνάμεις βλέπουν την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα με μια σύγχρονη ατζέντα ριζοσπαστικών τομών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να αναζητήσουν προγραμματικές και πολιτικές συγκλίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση”.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…