Χαρίτσης: Αντιμετωπίζουν το περιβάλλον ως εμπόδιο στην οικονομική ασυδοσία

«Αντι-περιβαλλοντικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο Αλ. Χαρίτσης

χαριτσισ

«Αντι-περιβαλλοντικό πραξικόπημα» χαρακτηρίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι υποκύπτει σε ιδιωτικά συμφέροντα σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η ψευδεπίγραφη ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για το περιβάλλον και τη βιώσιμη προοπτική της χώρας. Η θεσμικά κατοχυρωμένη προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι πολυτέλεια: είναι προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης, συνδέεται άρρηκτα με τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, αποτελεί κρίσιμο κρίκο για το μέλλον του λαού μας», αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «σε μια δύσκολη στιγμή που όλες οι κοινωνίες παγκοσμίως αντιλαμβάνονται την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ως το κορυφαίο ζήτημα διασφάλισης του δημόσιου συμφέροντος, η κυβέρνηση νομοθετεί αντιμετωπίζοντας το περιβάλλον ως εμπόδιο στην οικονομική ασυδοσία».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «οραματίζεται μια Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα λυμαίνονται τα δάση, την ενέργεια, τους αιγιαλούς και τους ελεύθερους χώρους. Χωρίς κανόνες αδειοδότησης, χωρίς προστασία των οικοσυστημάτων και των φυσικών πόρων, χωρίς συμμετοχή και έλεγχο των τοπικών κοινωνιών».

«Το αντι-περιβαλλοντικό αυτό πραξικόπημα καταστρέφει το σήμερα και υπονομεύει το αύριο του τόπου μας. Δεν πρέπει να περάσει», καταλήγει ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

ελληνικο

Ελληνικό: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία για τους τρεις θανάτους μητέρας, κόρης και γιου!

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση των τριών θανάτων των μελών μια οικογένειας στο Ελληνικό.

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

φυλακεσ μαλανδιρνου

Ελλάς το… μεγαλείο σου: Αλβανός βαρυποινίτης έβλεπε ζωντανά από τη φυλακή τις επιθέσεις στα θύματά του

Ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε στήσει «παραμάγαζο» μέσα στις φυλακές Ιωαννίνων με τη βοήθεια του υποδιευθυντή…

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

λαρισα δολο

Άγρια δολοφονία στη Λάρισα: 21χρονος σκότωσε τη μητέρα του με τον ξάδερφό του – Τύλιξαν τη σορό σε κουβέρτα για να την εξαφανίσουν

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έγιν ανάμεσα σε γιο και μάνα, συγκλονίζει…