Χαρίτσης: O κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως «κομματάρχης τρίτης εθνικής»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,  δήλωσε πως ο πρωθυπουργός αποδεικνύει ότι «είναι πιο παλιός και από το παλιό πολιτικό σύστημα».

XARITSI 2

«Μείζον ζήτημα ηθικής τάξης» χαρακτήρισε την «προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού στον διορισμό του διοικητή του νοσοκομείου της Καρδίτσας» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «BlueSky», ο κ. Χαρίτσης διερωτήθηκε πως «αν ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως “κομματάρχης τρίτης εθνικής” για να κάνει συναλλαγές με κάποιον πολιτευτή της Ν.Δ., τότε με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τι κάνει;».

«Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι πιο παλιός και από το πιο παλιό πολιτικό σύστημα», τόνισε, και συμπλήρωσε πως «ενώ κανείς δεν διέψευσε τα όσα είπε ο κ. Πατέρας, είδαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει ότι δεν έγιναν κομματικοί διορισμοί στις διοικήσεις των νοσοκομείων».

«Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», συνέχισε ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφερόμενος και στους διορισμούς των επικεφαλής των ΝΟΔΕ Άρτας και Πρέβεζας.

Στον αντίποδα, όπως επεσήμανε, «το υπουργείο Υγείας το 2016 υπό τον Ανδρέα Ξανθό, είχε συγκροτήσει ειδική επιτροπή για την επιλογή στελεχών στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό, προχώρησε σε συνεντεύξεις και ανάρτησε πίνακες μοριοδότησης, ώστε η επιτροπή να καταλήξει στις τελικές της εισηγήσεις. Σήμερα βέβαια δεν χρειάστηκε να γίνουν όλα αυτά. Οι διορισμοί δόθηκαν έτοιμοι από το Μαξίμου, γιατί έχουμε ένα πρωθυπουργό που έκανε προεκλογικά σημαία την αριστεία και το επιτελικό κράτος, αλλά τώρα καταφεύγει στις πιο παλαιοκομματικές μεθόδους».

 

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

LIMENIKO 1024x576 1

Μυτιλήνη: Στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά ο λιμενικός που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία

Ο 46χρονος φέρεται να χτύπησε με το κεφάλι του το κεφάλι της 33χρονης συντρόφου του