Χαρίτσης: Να προχωρήσουν άμεσα οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δε χρειάζεται πανικός αλλά υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«H πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε επιτάσσει λήψη μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν από όλους», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου στην τηλεόραση του Mega, για το φαινόμενο του κορονοϊού.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης ούτε μπορεί να το δει κανείς με όρους ψηφοθηρικούς. Είναι αδιανόητο πρωτοκλασάτοι υπουργοί να στέλνουν το μήνυμα ότι κάποια μέτρα ίσως και να μην χρειάζεται να εφαρμοστούν από όλους», υπογράμμισε, στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του υπουργού της ΝΔ για ειδική αντιμετώπιση προς την Εκκλησία.

«Δε χρειάζεται πανικός αλλά υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν δύο βήματα από την πολιτεία. Να στηριχθεί οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό το δημόσιο σύστημα υγείας και την ίδια στιγμή να στηριχθεί η οικονομία». «Οι 2.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού είναι θετικό βήμα» πρόσθεσε. «Πρέπει όμως να δούμε τι γίνεται με τις μόνιμες προσλήψεις, τις 1.500 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για το 2019 και τις επιπλέον 2.500 μόνιμες προσλήψεις για το 2020 που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα», υπογράμμισε.

«Όταν αντιμετωπίζεις τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως ανθρώπους δεν ‘λες το ποίημα’», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιδρώντας έντονα σε σχετική δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, κ. Λιβανού, στην ίδια εκπομπή. «Διχαστική λογική δημιούργησαν  όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια στα νησιά μας, όσοι προέτρεπαν τους πολίτες να πάρουν τα όπλα» ξεκαθάρισε, τονίζοντας ότι «εμείς εξαρχής υποστηρίξαμε τα εθνικά συμφέροντα, τη φύλαξη των συνόρων μας και την αποσυμφόρηση των νησιών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε το προσφυγικό με αποτελεσματικότητα και ανθρωπιά» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Δεν μετατρέψαμε τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών», κατέληξε.

Τσίπρας από Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεσμευόμαστε για ένα κράτος δημοκρατικό, αποτελεσματικό και αξιοκρατικό

Τσίπρας από Ελεγκτικό Συνέδριο: Δεσμευόμαστε για ένα κράτος δημοκρατικό, αποτελεσματικό και αξιοκρατικό

«Αυτή είναι η δική μας δέσμευση και θα την κάνουμε πράξη»