Χαρίτσης: Να δοθεί τέλος στο δράμα των νέων ανθρώπων

Να δώσει άμεσα λύση για τους «εγκλωβισμένους φοιτητές στο αεροδρόμιο του Λονδίνου» κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

Μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιά, ότι «τώρα θυμήθηκαν την πατρίδα». «Πρέπει να ανακαλέσει άμεσα» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, «και να δοθεί τέλος στο δράμα αυτών των νέων ανθρώπων».

Εντωμεταξύ επανέλαβε ότι «για να στηριχθούν όσοι αντιμετωπίζουν πλέον προβλήματα διαβίωσης, πρέπει να δοθεί ζεστό χρήμα στην οικονομία», επισημαίνοντας ότι «χρειάστηκαν διαδοχικές ανακοινώσεις και παρέμβαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απαράδεκτη ρύθμιση για το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες» το οποίο «θα δινόταν ουσιαστικά στα κέντρα κατάρτισης».

«Από την πρώτη στιγμή υποστηρίξαμε ότι πρέπει να στηριχθούν οριζόντια όλοι οι κλάδοι της οικονομίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου. «Δυστυχώς, βλέπουμε από την κυβέρνηση μια αποσπασματική αντιμετώπιση με διαδοχικές αλλαγές στο σχεδιασμό, και εκ των υστέρων ένταξη ΚΑΔ στην ενίσχυση των 800 ευρώ» την οποία πάντως χαρακτήρισε «ανεπαρκή, καθώς είναι χαμηλότερη του κατώτατου μισθού», υπενθυμίζοντας ότι «στη Γαλλία καλύπτει το μισθολογικό κόστος στο 100%, στη Μεγάλη Βρετανία κατά 80% και σε Ιταλία και Ισπανία κατά 75%».

«Ειδικά η ελληνική οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό, την ιδιωτική κατανάλωση και τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πρέπει να θωρακιστεί τώρα. Η τρίμηνη αναστολή των υποχρεώσεων και η παραπομπή σε εγγυοδοτικά εργαλεία δεν αρκεί σε μια μικρομεσαία επιχείρηση που βρίσκεται αντιμέτωπη με το λουκέτο λόγω μηδενικού τζίρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης εξήγησε ότι «έχουμε κοστολογήσει τις προτάσεις μας στα 970 εκ. ευρώ το μήνα. Η διαφορά είναι δημοσιονομικά διαχειρίσιμη συγκριτικά με τα ανεπαρκή μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι «έχουν αρθεί οι δημοσιονομικοί περιορισμοί της ΕΕ και δεν προσμετρώνται οι δαπάνες για τον κορονοϊό στον προϋπολογισμό» ενώ αναφέρθηκε και «στο μαξιλάρι ασφαλείας των 35 δισ. που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ», το οποίο «διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί η δημοσιονομική ισορροπία της χώρας. Αλίμονο μας αν δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα» πρόσθεσε.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου κάλεσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις ρυθμίσεις στα εργασιακά, όπως η «εκ περιτροπής εργασία με μισό μισθό», οι οποίες «διαλύουν την αγορά εργασίας, παραπέμποντας στα πρώτα χρόνια της κρίσης» και «δεν συναντώνται σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα». «Αλίμονο αν αφήσουμε να δημιουργηθεί μια νέα στρατιά ανέργων και υποαμοιβόμενων εργαζόμενων» κατέληξε.

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…