Χαρίτσης: Με ευθύνη της κυβέρνησης είμαστε αθωράκιστοι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

«Η πλειοψηφία της κοινωνίας διαπιστώνει με επώδυνο τρόπο την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον τ/στ «Trt» Κεντρικής Ελλάδα. 

5083819

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «σπατάλησε το χρόνο που κερδίσαμε ως κοινωνία κατά την περίοδο του πρώτου lockdown», αποτυγχάνοντάς «και στον τομέα της υγείας και στην οικονομία».

«Οκτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας αντιμετωπίζουμε το δεύτερο κύμα του κορονοϊού αθωράκιστοι ως κοινωνία» συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «στο ΕΣΥ υπηρετεί 5.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι, οι πολίτες συνωστίζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σχολεία άνοιξαν χωρίς σχέδιο, με πρόσφατο φιάσκο την κατάρρευση του συστήματος τηλεκπαίδευσης». Ενώ έκανε λόγο για «ανεπαρκή στήριξη και στην οικονομία, που επιβαρύνει κυρίως τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Οι επαγγελματικοί φορείς, τα επιμελητήρια, τα σωματεία των εργαζομένων, καταδικάζουν ως ελλιπή τα μέτρα της κυβέρνησης» τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης. «1 στις 3 βασικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλώνει ότι σύντομα δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, 1 στους 8 εργαζόμενους έχει αποδοχές μέχρι 200 ευρώ, ενώ το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προβλέπει ότι στο τέλος του έτους η ανεργία θα έχει εκτοξευθεί στο 21,2%. Και σε αυτά η κυβέρνηση απαντά με αναστολή υποχρεώσεων για μερικούς μήνες και νέο δανεισμό».

«Η οικονομία χρειάζεται μια γενναία ένεση ρευστότητας, με στήριξη της εργασίας και προγράμματα μη επιστρεπτέας ενίσχυσης όπως αυτά των Περιφερειών» δήλωσε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ολιγωρία της κυβέρνησης», η οποία επιμένει να μην αξιοποιεί «ούτε το τρέχον ΕΣΠΑ, από όπου μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα και χωρίς κόστος για τα δημόσια ταμεία κάθε δράση για την αντιμετωπισθεί της πανδημίας, ούτε το μαξιλάρι των 37 δις. που διασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση και του 2ου κύματος της πανδημίας» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Ζητήσαμε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τη διαμόρφωση ενός σχέδιο εξάμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση της κρίσης με ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και την άμεση απόσυρση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, όπως ο Πτωχευτικός Κώδικας, που εν μέσω πανδημίας οδηγεί σε ρευστοποίηση περιουσιών». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από τις εισηγήσεις των επιστημόνων για να νομιμοποιήσει πολιτικές αποφάσεις. Με τροπολογία που καταθέσαμε σήμερα στη Βουλή, ζητήσαμε την δημοσιοποίηση των εισηγήσεων της επιτροπής Λοιμοξιολόγων». «Η άρνηση της διαφάνειας οδηγεί σε καχυποψία τους πολίτες» κατέληξε.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…