Χαρίτσης: «Κυβίστηση από την πλευρά της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό»

Για «κυβίστηση από την πλευρά της κυβέρνησης ως προς το Μακεδονικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

χαριτσισ

«Ενώ προεκλογικά μιλούσαν για μια προδοτική συμφωνία, τώρα μιλούν για τήρηση της συμφωνίας» είπε ο κ. Χαρίτσης και προσέθεσε: «Εμείς είμαστε περήφανοι για αυτή τη συμφωνία».

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας για το Mετρό Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε «διεθνείς παρεμβάσεις από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και από τη σύσκεψη με τον Γιάννη Μπουτάρη».

«Το έργο έχει δρομολογηθεί, έχει επιλεγεί ένας σχεδιασμός και για τα αρχαία, αλλά και για το ίδιο το έργο. Όμως έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει μια διαφορετική λύση, και τελικά δεν προχωρά ούτε στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς ούτε στο έργο καθ’ αυτό» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης από το παλιό πολιτικό σύστημα».

Τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «όλα στο φως» και πρoσέθεσε «οι πολιτικές διώξεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση δε μας φοβίζουν».

«Δεν αντιμετωπίζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης α λα καρτ. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της σε σχέση με αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Οι πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη αποδοθεί, ως προς τις ποινικές διώξεις έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα εμείς δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό το έργο και δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε σε αυτή την κίνηση πολιτικού αντιπερισπασμού από το μείζον, που είναι η διερεύνηση σε βάθος του σκανδάλου της Novartis» σημείωσε.

Για το πεδίο της οικονομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μίλησε για «απίστευτη καταστροφολογία» από την πλευρά της κυβέρνησης. Τόνισε δε, ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ απεμπολεί τη δυνατότητα που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», που συνδέεται με «σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…