Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση επιχειρεί με τις προτάσεις Πισσαρίδη να επαναφέρει νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων»

«Οι πολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν πάρει το προβάδισμα έναντι της επιστημονικής προσέγγισης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», τονίζοντας τη «διχογνωμία που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και της επιστημονικής επιτροπής» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

χαρίτσης Medium

Κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει με τις παλινωδίες και τον ερασιτεχνισμό της» και «να επιδείξει σοβαρότητα». Την επέκρινε πως «όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον χρόνο που κερδίσαμε για να θωρακίσει το ΕΣΥ, αλλά την ίδια στιγμή εξέπεμπε αντιφατικά μηνύματα, από τη χρήση της μάσκας μέχρι τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». «Είδαμε μέχρι και τον υπουργό Τουρισμού να μιλάει για μη αύξηση της πληρότητας στα πλοία και την κυβέρνηση να προχωράει σε αύξηση, ενώ οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού δε συμμετείχαν καν στις σχετικές συσκέψεις», σχολίασε.

Με αφορμή τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι «εδώ και περισσότερο από έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιβάλλει καν αυτό που θέλει στο ίδιο του το κόμμα, γι’ αυτό και έχει αναβάλει τρεις φορές τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό». Ανέφερε πως «δεν αρκούν οι κινήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα και οι διευθετήσεις μεταξύ των στελεχών της ΝΔ» και «πρέπει να δούμε την πολιτική κατεύθυνση του ανασχηματισμού», καθώς «τους πολίτες δεν τους αφορά ποιος κάθεται σε ποιον υπουργικό θώκο».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «το κρίσιμο για την ελληνική κοινωνία σήμερα είναι η πολύ δύσκολη κοινωνική και πολιτική συνθήκη την οποία βιώνουμε». Ως προς αυτό άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «επέδειξε προχειρότητα» απέναντι στην πανδημία και πως στην οικονομία «τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, η εικόνα επίπλαστης επιτυχίας που επιχείρησε να καλλιεργήσει η ΝΔ καταρρέει». Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, επισήμανε, «η εικόνα της δήθεν διεθνούς απομόνωσης της Τουρκίας μάς οδήγησε σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της επιτροπής Πισσαρίδη, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε καταρχάς ότι «τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν την έξοδο από τα μνημόνια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εκπόνηση Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής, και το σχέδιο αμέσως δόθηκε στη δημοσιότητα για να γίνει διάλογος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας». «Αντιθέτως», είπε, «τώρα η κυβέρνηση, με χαρακτηριστική καθυστέρηση και εν μέσω θέρους, επιχειρεί να επαναφέρει μια συνταγή από τα παλιά, συνταγή νεοφιλελεύθερων πολιτικών που “ξέμειναν” και δεν πρόλαβαν να υλοποιηθούν, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε τη σημασία «να υπάρξει σοβαρή προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία, όχι όμως υπό καθεστώς απειλής, αλλά με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διπλωματικών μέσων από την ελληνική κυβέρνηση, όπως η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ». Σημείωσε ότι «η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει πολυδιάσταση και ενεργητική εξωτερική πολιτική», με πρωτοβουλίες, όπως είπε, «ανάλογες της Συμφωνίας των Πρεσπών, που σήμερα βλέπουμε πόσο χρήσιμη είναι, αλλά και με πρωτοβουλίες όπως η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος που δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε». Τέλος, τόνισε ότι «ταυτόχρονα και η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μη διατηρεί ρόλο παρατηρητή».

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…