Χαρίτσης: Η κυβέρνηση έβαλε εξετάσεις ιθαγένειας με ερωτήσεις που ούτε οι Έλληνες δεν απαντούν

Με αφορμή τις σημερινές γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, ο  πρ. Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης προέβη σε μια καυστική ανακοίνωση 

NewsRoom 16/05/2021 | 12:31

Ο Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τις σημερινές γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, τόνισε ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν ούτε οι Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν!

Ακολουθεί η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση

Στις σημερινές γραπτές εξετάσεις ιθαγένειας, τις πρώτες που διεξάγονται με το νέο σύστημα πολιτογράφησης, οι ενδιαφερόμενοι δεν καλούνται να αποδείξουν πόσο καλά είναι ενταγμένοι στην χώρα μας. Αλλά να εξεταστούν σε  ερωτήσεις παπαγαλίας, που ακόμη και Έλληνες πολίτες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν.

Σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις που έθεσε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, που ζητά ο αιτών ελληνική ιθαγένεια να μην έχει μείνει άνεργος ακόμα για 7 συνεχόμενα έτη, το δικαίωμα για αίτηση πολιτογράφησης γίνεται πια απαγορευτικό για την πλειοψηφία των ενδιαφερόμενων. Αυτό καταδεικνύει και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στις σημερινές εξετάσεις.

Θέτοντας δυσθεώρητα εμπόδια για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί αυτό που δεν τολμά να παραδεχθεί ευθέως. Να στερήσει από τους μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην  χώρα μας για χρόνια, το δικαίωμα της πολιτογράφησης. ​