Newsroom

Newsroom

Χαρίτσης: Για την κυβέρνηση η κρίση γίνεται ευκαιρία αποδιάρθρωσης της εργασίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «ξόδεψε τον πολύτιμο χρόνο σε επικοινωνιακές φιέστες και όταν τα πράγματα ζόρισαν, με κυνικό τρόπο, αναφώνησε "καπιταλισμό έχουμε, τι θέλετε;"»

xaritsis 2

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» αποτελεί «απάντηση στην ολιγωρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη μεροληψία της σε βάρος της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», αλλά και «υπενθύμιση ότι οι μεγάλες προκλήσεις απαιτούν ανάλογα τολμηρές πολιτικές αποφάσεις», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του στην εφημερίδα «F&MVoice».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «το επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” έχει ως κεντρικό άξονα την ανάγκη και τη δυνατότητα να προστατευτεί η εργασία και να θωρακιστεί η κοινωνική συνοχή» και σημειώνει τους τρεις βασικούς πυλώνες του προγράμματος: «Διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και διασφάλιση των μισθών, απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων, ως αντίβαρο στην “ανοσία της αγέλης” που επιδιώκει η κυβέρνηση, καθώς και θεσμοθέτηση βασικού εισοδήματος έκτακτης ανάγκης για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα αλλά και τη μεσαία τάξη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «ξόδεψε τον πολύτιμο χρόνο σε επικοινωνιακές φιέστες και όταν τα πράγματα ζόρισαν, με κυνικό τρόπο, αναφώνησε “καπιταλισμό έχουμε, τι θέλετε;”». Όπως σχολιάζει, αυτή η αποστροφή «συμπυκνώνει την οπτική της». Δηλαδή, προσθέτει, «η κρίση γίνεται ξανά ευκαιρία, ευκαιρία για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, την εμπέδωση της ευέλικτης και μαύρης εργασίας, τη μείωση των μισθών, την εξαΰλωση των όσων κατάφερε ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια». «Η ανασφάλεια επιστρέφει στην Ελλάδα», συμπληρώνει.

Ο κ. Χαρίσης κάνει λόγο για «επιλογή της κυβέρνησης και της συντριπτικής πλειονότητας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να αποσιωπήσουν το “Μένουμε Όρθιοι”» και μιλάει για κίνδυνο «η ενημέρωση και η πληροφορία να ελέγχονται, προκειμένου οι επιλογές της κυβέρνησης να εμφανίζονται ως ένας αναγκαστικός μονόδρομος δίχως εναλλακτικές».

Τέλος, επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί, με όποιον τρόπο χρειαστεί, την ποιότητα της Δημοκρατίας μας» και προσθέτει πως το «Μένουμε Όρθιοι» «είναι ακριβώς η απόδειξη ότι υπάρχει μία άλλη προοπτική». «Προτάσσουμε την υπεράσπιση της εργασίας, τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κοινωνική αλληλεγγύη. Τη διασφάλιση της συλλογικής ευημερίας του λαού μας», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…