Χαρίτσης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση της Novartis

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο grtimes.gr παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι πολίτες ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσει ένα νέο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση και ότι το κόμμα του έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.  

5dcfb9be825e630dce06f5e3

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες – Από το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας και σειρά δήθεν αναπτυξιακών ρυθμίσεων, που κλείνουν το μάτι σε μεγαλοεπενδυτές & ακυρώνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία, μέχρι θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη λογική “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” (ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΚΘΒΕ, ΚΕΘΕΑ, διοικήσεις νοσοκομείων)». Όπως είπε εμφατικά, «θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ».

Αναφερόμενος στο Προσφυγικό επισήμανε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, και δεν μπορεί να λυθεί δια μαγείας, όμως η αδράνεια της ΝΔ οδήγησε στην αύξηση των ροών και ότι τώρα τα κυβερνητικά στελέχη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ομολογούν ότι έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε “μπάχαλο”. Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, την κατηγόρησε ότι δεν διεθνοποίησε το πρόβλημα, δεν προέβη εγκαίρως σε αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πως το σήμα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής είναι ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα

Πρόσθεσε επίσης για το ίδιο θέμα: «Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός επέδειξαν πρωτοφανή αλληλεγγύη- Διαχειριστήκαμε την κατάσταση με τρόπο ανθρώπινο, αποτελεσματικό, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις (…) Οι ροές μετά την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είχαν μειωθεί σημαντικά»

ΜΜΕ εχθρικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με αυτά κρατούν μία στάση πολύ εχθρική απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση (…)  Πρωτόγνωρο στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά (..) Ο ρόλος που τους αναλογεί είναι η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, όχι η εξυπηρέτηση συμφερόντων – είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Novartis:  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το έγγραφο που αποκάλυψε η Καθημερινή, το βίντεο της ελβετικής τηλεόρασης που δείχνει τον κ. Γεωργιάδη να ομολογεί χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και η έγγραφη αναφορά τριών Εισαγγελέων για απειλές εκ μέρους του κ. Στουρνάρα, ώστε να μην προχωρήσει η διερεύνηση, είναι αποκαλυπτικά». Πρόσθεσε επίσης ότι το σκάνδαλο στοίχισε στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ και κάποιοι κέρδισαν από αυτή την υπόθεση -και οικονομικά και πολιτικά και πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί επιτέλους για το τι συνέβη. « Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και τα περί “σκευωριών”», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τις ευθύνες για το σκάνδαλο, ήταν κατηγορηματικός: «Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν – Δεν είναι θέμα εκδίκησης, αλλά προστασίας των θεσμών και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτούς – Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα»

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

5e302fc5825e631ef2359532 1024x651 1

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

«Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του "επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το…

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

5602977

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

Τους πάντες έχει συγκλονίσει το περιστατικό με ένα 2χρονο κοριτσάκι που κάηκε και δίνει μάχη…

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

puppy 1047521 1280

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

«Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν…

Kατάληψη Νομικής για την Παλαιστίνη: Αναβολή της δίκης των 28 για τις 13 Μαρτίου 2025 (Video)

Point Blur May282024 1336361

Kατάληψη Νομικής για την Παλαιστίνη: Αναβολή της δίκης των 28 για τις 13 Μαρτίου 2025 (Video)

Υπενθυμίζεται ότι η κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί από πρωτοβουλία φοιτητών και συλλογικοτήτων, ως ένδειξη αλληλεγγύης στον…