Χαρίτσης: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση της Novartis

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο grtimes.gr παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, όπου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι πολίτες ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεδιπλώσει ένα νέο πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για μια προοδευτική διακυβέρνηση και ότι το κόμμα του έχει εδραιωθεί πλέον ως ένας από τους δύο βασικούς πόλους του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.  

5dcfb9be825e630dce06f5e3

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι «μέσα σε τέσσερις μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε άκρως ανησυχητικές ενέργειες – Από το ξήλωμα του πλέγματος προστασίας της εργασίας και σειρά δήθεν αναπτυξιακών ρυθμίσεων, που κλείνουν το μάτι σε μεγαλοεπενδυτές & ακυρώνουν την περιβαλλοντική νομοθεσία, μέχρι θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις στη λογική “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” (ΕΥΠ, Επιτροπή Ανταγωνισμού, ΚΘΒΕ, ΚΕΘΕΑ, διοικήσεις νοσοκομείων)». Όπως είπε εμφατικά, «θα είμαστε απέναντι στον νέο καθεστωτισμό που επιχειρεί να επιβάλλει η ΝΔ».

Αναφερόμενος στο Προσφυγικό επισήμανε πως η κατάσταση είναι δύσκολη, και δεν μπορεί να λυθεί δια μαγείας, όμως η αδράνεια της ΝΔ οδήγησε στην αύξηση των ροών και ότι τώρα τα κυβερνητικά στελέχη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και ομολογούν ότι έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε “μπάχαλο”. Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, την κατηγόρησε ότι δεν διεθνοποίησε το πρόβλημα, δεν προέβη εγκαίρως σε αποσυμφόρηση των νησιών, κατάργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και πως το σήμα που δόθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαρχής είναι ότι πρόκειται για δευτερεύον ζήτημα

Πρόσθεσε επίσης για το ίδιο θέμα: «Το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός επέδειξαν πρωτοφανή αλληλεγγύη- Διαχειριστήκαμε την κατάσταση με τρόπο ανθρώπινο, αποτελεσματικό, χωρίς κοινωνικές εκρήξεις (…) Οι ροές μετά την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είχαν μειωθεί σημαντικά»

ΜΜΕ εχθρικά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε πως «μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ και των οικονομικών συμφερόντων που συνδέονται με αυτά κρατούν μία στάση πολύ εχθρική απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση (…)  Πρωτόγνωρο στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση και μετά (..) Ο ρόλος που τους αναλογεί είναι η πολύπλευρη ενημέρωση των πολιτών, όχι η εξυπηρέτηση συμφερόντων – είναι ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Novartis:  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο Novartis, o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το έγγραφο που αποκάλυψε η Καθημερινή, το βίντεο της ελβετικής τηλεόρασης που δείχνει τον κ. Γεωργιάδη να ομολογεί χρηματισμό Ελλήνων πολιτικών και η έγγραφη αναφορά τριών Εισαγγελέων για απειλές εκ μέρους του κ. Στουρνάρα, ώστε να μην προχωρήσει η διερεύνηση, είναι αποκαλυπτικά». Πρόσθεσε επίσης ότι το σκάνδαλο στοίχισε στον ελληνικό λαό δισεκατομμύρια ευρώ και κάποιοι κέρδισαν από αυτή την υπόθεση -και οικονομικά και πολιτικά και πως ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να πληροφορηθεί επιτέλους για το τι συνέβη. « Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να συσκοτίσει την υπόθεση, παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και τα περί “σκευωριών”», είπε χαρακτηριστικά. 

Όσον αφορά τις ευθύνες για το σκάνδαλο, ήταν κατηγορηματικός: «Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τους αναλογούν – Δεν είναι θέμα εκδίκησης, αλλά προστασίας των θεσμών και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτούς – Οφείλουμε να δημιουργήσουμε δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια φαινόμενα»

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…