Χαρδούβελης: Σύντομα θα επιστρέψει η τρόικα

Την πεποίθηση ότι η τρόικα θα έρθει σύντομα στην Αθήνα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση που…

xardouvelis5 0

Την πεποίθηση ότι η τρόικα θα έρθει σύντομα στην Αθήνα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος πως υπάρχει χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς αν είναι δυνατόν η τρόικα να έρθει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο υπουργός απάντησε ότι “όλα είναι δυνατά.”

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η τρόικα δεν έχει ανοίξει νέα ζητήματα και τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα είναι τα γνωστά που βρίσκονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε: “Είναι δύο πλευρές. Η κάθε πλευρά έχει τις δικές της απόψεις. Νομίζω ότι συγκλίνουμε και ότι θα έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα όταν έρθουν για να κλείσει”.

Ως προς την απόκλιση για το δημοσιονομικό κενό, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι θα συζητηθεί με την επιστροφή της τριμερούς στην Αθήνα. «Αυτά θα τα συζητήσουμε όταν έρθουν. Πάντοτε γίνεται αυτή η συζήτηση, δεν είναι μόνο φέτος» σημείωσε.