Χαρδούβελης στην WSJ: Δεν υπάρχει κίνδυνος κι ανησυχία για τις καταθέσεις

cover
NewsRoom 09/01/2015 | 13:31

Μετά από τόσες έγκυρες διαψεύσεις της καταστροφολογίας, ο Γκίκας Χαρδούβελης εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς την ασφάλεια των καταθέσεων στην Ελλάδα με συνέντευξή του στην Wall Street Journal. «Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Το κοινό κατανοεί ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», είπε ο υπουργός. Αναριωτόμαστε τί θα σκεφτούν η Σοφία Βούλτεψη κι ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν διάβασουν τη συνέντευξη...

Ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως το ποσό των 3 δις. που έχει εκρεύσει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι μικρό σε σύγκριση με τα περίπου 70 δισ. που έχουν φύγει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιες από τις εκροές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των φορολογικών πληρωμών που λήγουν φέτος, εκτίμησε ο υπουργός, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να είναι ένας προάγγελος του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

«Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Το κοινό κατανοεί ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», είπε. «Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η αρχή, και θα πρέπει να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των καταθετών πολύ προσεκτικά», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.