Χαρδούβελης: "Δεν αλλάζουμε οικονομική πολιτική-Μάλλον την επισπεύδουμε!"

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει, μάλλον επισπεύδεται». Αυτό δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο…

«Η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει, μάλλον επισπεύδεται». Αυτό δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις πολιτικές προτεραιότητες της Ελλάδας. Τους εξήγησε ότι η χώρα έχει κίνητρα να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της το συντομότερο δυνατό και τους διαβεβαίωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζει, αλλά επισπεύδεται.

Επιπλέον, ο Γκίκας Χαρδούβελης ενημέρωσε τους ομολόγους του ότι η προώθηση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με τις δόσεις του Μαΐου και του Ιουνίου έχει καθυστερήσει, κυρίως λόγω των εκλογών. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, το Eurogroup ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα προαπαιτούμενα του Μαΐου να εκπληρωθούν ως το τέλος του Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα του Ιουνίου, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθούν πριν τον Αύγουστο, ούτως ώστε ως τα μέσα ή ως τα τέλη Αυγούστου να εκταμιευθούν τα 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών συνέχισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, ώστε από το Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η επόμενη αξιολόγηση, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δεν είναι απλή».

Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup και στην παραίτηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Ο Γκ. Χαρδούβελης διαβεβαίωσε τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τον καινούριο θεσμό του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και σημείωσε ότι η παραίτηση του κ. Θεοχάρη δεν πρέπει να εκληφθεί ως σημάδι ότι η Ελλάδα δεν υποστηρίζει τη διαφάνεια και την ανεξαρτησία.

Επιπλέον, ο Γκίκας Χαρδούβελης εξήγησε ότι η διαδικασία επιλογής του νέου γ.γ. Δημοσίων Εσόδων γίνεται από πενταμελή επιτροπή. Κατέληξε λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι η διατήρηση του θεσμού και η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τέλος, ο Γκίκας Χαρδούβελης ανέφερε ότι τα χρήματα από τα κέρδη των ομολόγων που διακατέχουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (SMPs) ανέρχονται σε 1,8 δισ. ευρώ και θα εκταμιευθούν μόλις ικανοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα.

Τραγωδία στη Λακωνία: Ο διάλογος του αστυνομικού με τον πατέρα της 15χρονης – «Κατάλαβες τι έκανες;»

λακωνια

Τραγωδία στη Λακωνία: Ο διάλογος του αστυνομικού με τον πατέρα της 15χρονης – «Κατάλαβες τι έκανες;»

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως από το τραγικό τροχαίο στη Λακωνία, όπου η 15χρονη έχασε…

Κατερίνα Παναγοπούλου: Ξεσπά για την αυτοκτονία του 18χρονου στον Βόλο – Γιατί μεγαλώνετε γαϊδούρια;

παναγοπούλου

Κατερίνα Παναγοπούλου: Ξεσπά για την αυτοκτονία του 18χρονου στον Βόλο – Γιατί μεγαλώνετε γαϊδούρια;

Ξέσπασε η Κατερίνα Παναγοπούλου έπειτα από την τραγωδία στη Νέα Αγχίαλο και την αυτοκτονία ενός…

Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου: Υποχρεωτικός έλεγχος φύλου σε αθλήτριες στους γυναικείους αγώνες

world atheltics

Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου: Υποχρεωτικός έλεγχος φύλου σε αθλήτριες στους γυναικείους αγώνες

Η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις για τα δικαιώματα των αθλητριών και την…

Αυτοκτονία 18χρονου στον Βόλο: «Οι συμμαθητές του τον είχαν απομονώσει», λέει το οικογενειακό περιβάλλον του

απογνωση

Αυτοκτονία 18χρονου στον Βόλο: «Οι συμμαθητές του τον είχαν απομονώσει», λέει το οικογενειακό περιβάλλον του

Θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Νέας Αγχιάλου στον Βόλο η είδηση της αυτοκτονίας του…