Newsroom

Newsroom

Χαρακόπουλος: "To ποτήρι ξεχείλισε με τα λάθη του ΕΝΦΙΑ-Ο κόσμος δεν αντέχει άλλους φόρους"

«Είναι  φυσικό οι βουλευτές, που είναι αγωγοί μηνυμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους μήνες αυτούς που η Βουλή λειτουργεί με…

«Είναι  φυσικό οι βουλευτές, που είναι αγωγοί μηνυμάτων της κοινωνίας και ιδιαίτερα τους μήνες αυτούς που η Βουλή λειτουργεί με τα θερινά τμήματα και οι περισσότεροι βουλευτές βρίσκονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, να μεταφέρουν το κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλους φόρους», τόνισε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.

«Δεν θα μπω  στους διαλόγους και στα όσα ελέχθησαν. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι οι βουλευτές μετέφεραν την οργή που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και το ποτήρι ξεχείλισε με τα λάθη του ΕΝΦΙΑ» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, ενώ  αναφερόμενος στη σύσκεψη των βουλευτών για τα νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται σήμερα, και την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ότι έπρεπε να ήταν παρών και ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Νομίζω ότι το σωστό θα ήταν να έρθει ο κ. υπουργός για να ενημερώσει  τους βουλευτές. Οι βουλευτές θέτουν πολιτικά ερωτήματα και θα θέλαμε και πολιτικές απαντήσεις» είπε.

«Αν τα μηνύματα της κοινωνίας είναι άσχημα, δεν φταίει ο αγγελιοφόρος που τα μεταφέρει. Το ζήτημα είναι να δούμε με τι πολιτικές μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη. Ο πρωθυπουργός έδειξε έναν οδικό χάρτη στη ΔΕΘ. Περιμένουμε να δούμε και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τον άλλο μήνα. Θα δείχνει, πιστεύω, την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των φορολογικών συντελεστών, της μείωσης των φόρων» συνέχισε ο κ. Χαρακόπουλος.

Ωστόσο όπως ανέφερε το αρχικό σχέδιο του ΕΝΦΙΑ ήταν ακόμη χειρότερο: “Είχε γίνει μια ευρεία κουβέντα σε μια μεταμεσονύκτια συνάντηση που είχαμε οι βουλευτές της ΝΔ με το οικονομικό επιτελείο τον κ. Στουρνάρα και τον εμπνευστή, απ’ ό,τι φαίνεται, αυτού του νόμου τον κ. Καραβίτη. Εκεί πέρα μετά από έντονη συζήτηση και επιχειρήματα που παρουσιάσαμε, αποσύρθηκαν κραυγαλέες αδικίες όπως η φορολόγηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών κτισμάτων ο φόρος σε μαντριά, κοτέτσια κτλ… ή φορολόγηση με 20 ευρώ το στρέμμα σε χωράφια, σε μπαΐρια και τσαΐρια”.

“Στη μετά-μνημονιακή εποχή θα πρέπει να ξαναδούμε συνολικότερα το φόρο ακινήτων. Πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φορολογεί την πρώτη κατοικία, τα κλειστά διαμερίσματα, τα ανοίκιαστα διαμερίσματα που δεν δίνουν έσοδα, τα χωράφια, τα αγροτεμάχια, που είναι μέσο παραγωγής. Φορολογείς το εισόδημα που δίνει το μέσο παραγωγής, όχι  αυτό καθ’ αυτό το μέσο παραγωγής” κατέληξε ο βουλευτής.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…