Χαοτική η κατάσταση στις Καστανιές-Ακροδεξιά fake news

Για δεύτερη νύχτα  οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στις Καστανιές επιχειρούσαν να αναχαιτίσουν τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα ελληνικά σύνορα και επιχειρούν να περάσουν ώστε να διασχίσουν την Ελλάδα, με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη. 

e890f200e896453f8d41382f743fa4c9

Η κύρια μάζα παραμένει εγκλωβισμένη πίσω από τα σύνορα αλλά αρκετοί καταφέρνουν να βρουν αφύλακτα περάσματα σε άλλα σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Ο αριθμός των συγκεντρωμένων υπολογίζεται πλέον σε αρκετές χιλιάδες καθώς η τουρκική πλευρά διοχετεύει διαρκώς πρόσφυγες που εδώ και καιρό συγκρατούσε στην τουρκική επικράτεια  και τους στέλνει στην Αδριανούπολη.  Η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη καθώς η ελληνική πλευρά ενισχύει διαρκώς με νέες δυνάμεις στρατού και αστυνομίας το κλειστό Τελωνείο.

Σύμφωνα με το evrosonline.gr ένα περιστατικό σημειώθηκε κοντά στις Καστανιές όταν ομάδα μεταναστών παραβίασε τμήμα του φράχτη αλλά  δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, απέτρεψαν την είσοδο και επισκεύασαν το φράχτη, ενώ τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα. Σε άλλη περίπτωση ομάδα εκατοντάδων μεταναστών, καθοδηγούμενοι από Τούρκους δουλεμπόρους επιχείρησε να προσπελάσει πέρασμα στην περιοχή της Ν. Βύσσας αλλά εμποδίστηκε από δυνάμεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής. Το τελευταίο 24ωρο οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να ζεσταθούν αφού το κρύο στην περιοχή είναι πολύ και ενώ πολύ υψηλό είναι και το επίπεδο της υγρασίας.

Στην περιοχή βρίσκονται και δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στις Καστανιές, οι κάτοικοι έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή, όπως λένε, είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. 

Fake news για εκκένωση στις Καστανιές

Την κατάσταση διατάραξε η ψευδής είδηση ότι έχει διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού των Καστανιών κάτι που διέψευσε μέσα σε λίγες ώρες ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Γενικότερα ακροδεξιές και εθνικιστικές ομάδες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί διασπείροντας και δημοσιεύοντας διάφορες υπερβολές ή fake news.
 

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

AP21003354402598

Συγκινεί η μητέρα του Τζούλιαν Ασάνζ: «Ο γολγοθάς του γιου μου φτάνει επιτέλους στο τέλος του»

"Θέλουμε να έρθει στο σπίτι του στην Αυστραλία", δηλώνει ο πρωθυπουργός της χώρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…