Χανιά:Τραπεζικοί "απάλλαξαν" 80χρονη από 1.000.000 ευρώ

Με ένα διαβολικό σχέδιο, το οποίο αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τραπεζικοί…

Με ένα διαβολικό σχέδιο, το οποίο αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων, τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι, κατάφεραν να βάλουν στο χέρι μέρος της αμύθητης περιουσίας 80χρονης Χανιώτισσας. Πρόκειται για μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο αστυνομικής ταινίας α λα «Italian Job».

Η υπερήλικη παθούσα που φέρεται να έχει τρανταχτή περιουσία, έχασε μέσα από την κρύπτη της κατοικίας της κοσμήματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Μιλάμε για κοσμήματα με πολύτιμες πέτρες, για ράβδους χρυσού αλλά και για εκατοντάδες χρυσές λίρες.

Αυτό συνέβη το 2013, όμως η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Χανίων οδήγησε τα πράγματα στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αποκαλύπτοντας το πραγματικά πανούργο σχέδιο που κατέστρωναν οι τέσσερις εμπλεκόμενοι προκειμένου να ξεγελάσουν την ηλικιωμένη και να καρπωθούν τον θησαυρό που έκρυβε στο σπίτι της.

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν πολύ πριν από την περίεργη κλοπή. Την ηλικιωμένη προσέγγισε υπάλληλος τράπεζας στην οποία ήταν πελάτης. Ο άνθρωπος αυτός κατάφερε, όπως επισημαίνεται, να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της.

Κάποια στιγμή της συνέστησε να μετατρέψει ποσό περίπου 500.000 ευρώ σε χρυσές λίρες και τις φυλάξει στην θυρίδα που είχε στην τράπεζα για λόγους ασφαλείας. Η 80χρονη πείστηκε και το έκανε. Μαζί με τις χρυσές λίρες, στην θυρίδα τοποθέτησε κοσμήματα και ράβδους χρυσού.

Τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα μέχρι μία μέρα που ο τραπεζικός υπάλληλος την έπεισε να πάρει τα κοσμήματα, τις λίρες και τους ράβδους χρυσού από την θυρίδα και να τα φυλάξει στο σπίτι της, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση με τις τράπεζες ήταν ρευστή και υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια τους.

Η ηλικιωμένη το έπραξε, φρόντισε όμως να φτιάξει στο σπίτι μία μυστική κρύπτη, όπου τοποθέτησε τον θησαυρό. Σίγουρη για την ασφάλεια των κοσμημάτων και του χρυσού, πέρασε καιρός για να ανοίξει την κρύπτη και να διαπιστώσει ότι όλα είχαν κάνει …φτερά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο κόλπο εμπλέκονται εκτός από τον τραπεζικό υπάλληλο, η φίλη του με καταγωγή από το Ηράκλειο, η οποία επίσης είναι υπάλληλος σε άλλη τράπεζα, ένας συνταξιούχος τραπεζικός και ένας επαγγελματίας οδηγός. Οι τέσσερις έκαναν στενή παρέα.

Κατά την Αστυνομία προκύπτει ότι ο τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος είχε πάρει πάνω του το σχέδιο με την ηλικιωμένη, μία μέρα της πρότεινε να πάνε βόλτα. Άφησε την πίσω πόρτα του σπιτιού ανοιχτή και όσο διάστημα απουσίαζαν,  ανέλαβαν δράση οι συνεργοί του. Μπήκαν στο σπίτι, εντόπισαν την κρύπτη, πήραν τον θησαυρό, έκλεισαν και πάλι την κρύπτη και έφυγαν σαν …κύριοι.

Η καταγγελία της κλοπής δεν έμεινε στα συρτάρια της Αστυνομίας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα δούλευαν την υπόθεση και με την συνδρομή της σύγχρονης τεχνολογίας, κατάφεραν να φθάσουν στην άκρη του νήματος. Οι τέσσερις τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, ζούσαν πολυτελή βίο, είχαν κάνει μεγάλες αγορές, ενώ κάποιοι είχαν χρηματοδοτήσει επιχειρήσεις που διατηρούσαν.

Το Σάββατο έγιναν αιφνιδιαστικές έρευνες στους χώρους των τεσσάρων. Στο σπίτι της γυναίκας, σε ένα συρτάρι βρέθηκαν 29 λίρες συγκεκριμένης τράπεζας. Κατά την προανάκριση, κάποιοι φέρεται να είπαν ορισμένα πράγματα για την «χρυσή» κλοπή υπό τον κίνδυνο να «χρεωθούν» όλη την ευθύνη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν με βάση την δικογραφία είναι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: cretalive.gr

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…