Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι δύο ιερείς για την σεξουαλική κακοποίηση 19χρονου με νοητική στέρηση

Στη φυλακή οδηγούνται οι δυο ιερείς μετά την απολογία τους σχετικά με την κακοποίησης ενός 19χρονου ΑΜΕΑ 

EK Iereas

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο ιερείς μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα σχετικά με την καταγγελλόμενη κακοποίηση ενός 19χρονου ΑΜΕΑ στο χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά. Πρόκειται για μία συγκλονιστική υπόθεση την οποία είχε αναδείξει με παλιότερο δημοσίευμα το documentonews.gr, με τους δύο ιερείς, ο ένας εκ των οποίων και θείος του 19χρονου να κρίνονται προφυλακιστέοι, αλλά να αρνούνται τις κατηγορίες.

Την ίδια ώρα ελεύθερος αφέθηκε ο αδελφός του δεύτερου ιερέα, ο οποίος λειτουργεί στην περιοχή του Ταυρωνίτη. Ένα άτομο το οποίο επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης και ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη

To κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο. Ο 19χρονος είχε εξομολογηθεί σε ψυχολόγο όλα όσα βίωνε από την παιδική του ηλικία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, ο πατέρας του φέρεται να τον έδερνε και τον κλείδωνε έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να κοιμάται σε ένα παλιό βρώμικο αυτοκίνητο, στα χωράφια ή ακόμα και πάνω σε δέντρα. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα σε ηλικία 14 ετών ο 19χρονος φέρεται να υπέστη βιασμό από τον 66χρονο φίλο του πατέρα του. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων είχαν κατατεθεί δύο αναφορές για την υπόθεση. Η μία από ψυχολόγο και η άλλη από κοινωνική λειτουργός της Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πλατανιά τις οποίες είχε δημοσιεύσει το Documento.

Η σεξουαλική κακοποίηση από τους δύο ιερείς

Κατή τη δεύτερη συνάντηση της ψυχολόγου και της κοινωνικής λειτουργού τον περασμένο Αύγουστο με τον 19χρονο, γίνεται αναφορά στους δύο ιερείς. Είναι 9 Αυγούστου του 2021 και ο 19χρονος βρίσκεται στο Πρωτοδικείο Χανίων όπου έχει οριστεί δικάσιμος για το διορισμό δικαστικής συμπαράστασης και εποπτικού συμβουλίου.

Κατά την παραμονή τους στο Πρωτοδικείο και παρουσία του προσωρινού δικαστικού συμπαραστάτη ο 19χρονος προχωρά σε νέες αποκαλύψεις. Αυτή τη φορά για τέσσερα πρόσωπα εκ των οποίων οι δύο ιερείς που προφυλακίστηκαν και ένα ακόμη άτομο ΑΜΕΑ, τον αδελφό ενός εκ των δύο ιερέων ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Όπως καταγγέλλει ένα από αυτά τα πρόσωπα «συχνά τον επιβίβαζε στο αυτοκίνητό του από το σπίτι του» και τον πήγαινε σε σπίτι σε άλλο χωριό. Εκεί τον περίμεναν ένας ιερέας μαζί με το άτομο ΑΜΕΑ, ενώ ερχόταν και ο ένας ακόμη ιερέας.

Κατά το 19χρονο, τα τέσσερα αυτά πρόσωπα φέρονται «να τον κακοποιούσαν σεξουαλικά» όπως επισημαίνεται στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα Χανίων. Το μαρτύριο του όμως δεν σταματούσε εκεί. Σύμφωνα το 19χρονο, τα ίδια πρόσωπα «τον απειλούσαν προκειμένου να μην αποκαλύψει όλα όσα συνέβαιναν».

«..Του έλεγαν ότι θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν σαν τον Ιούδα.. Έπειτα τον επέστρεφαν στη Γλώσσα..» επισημαίνεται στην αναφορά προς την Εισαγγελία.

Παύθηκαν από τη Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου

Στο μεταξύ την προσωρινή παύση των δύο προφυλακισμένων ιερέων ανακοίνωσε η Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου αμέσως μετά την προφυλάκιση των δύο ιερέων.

Στην ανακοίνωση η Μητρόπολη επισημαίνει ότι: «θα προέλθει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διερεύνηση των προαναφερθέντων, τηρούσα απαρασαλεύτως τους Θείους και Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, απευθύνουσα έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για την τήρηση του τεκμηρίου της αθωότητος»

Πηγή: DocumentoNews.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.