Χανιά: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τους 68 θανάτους σε οίκο ευγηρίας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά. 

ilikiomenoi geniki 01102019 ape

Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση με τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τους θανάτους 68 ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας στα Χανιά.

Ο κ. Πλιώτας διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Κρήτης Γεώργιο Σαμπαντσή σχετικά δημοσιεύματα για το γηροκομείο ζητώντας να προχωρήσει στην κατά την κρίση του νόμιμες ενέργειες, λόγω της σοβαρότητας των όσων αναφέρονται σε αυτά. 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητά επίσης από τον κ. Σαμπαντσή να εποπτεύσει ο ίδιος της ανακριτικής έρευνας, όπως προβλέπει το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Κ.Π.Δ.).

Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο του Κ.Π.Δ. η εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Για σκευωρία μιλάει η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου

Η ιδιοκτήτρια της μονάδας, σε επικοινωνία που είχε μαζί της το live news, ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας και ότι σύντομα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. 

«Διατηρώ το γηροκομείο αυτό 12 συναπτά έτη. Ουδέποτε είχα κάποιο πρόβλημα, ίσα – ίσα που θεωρείται ότι παρέχω εξαιρετικές υπηρεσίες. Αυτά τα οποία έχουν κατατεθεί, ότι μια ηλικιωμένη αφέθηκε στο έλεος του Θεού, εγκαταλείφθηκε μετά από πέσιμο, άνοιγμα στο κεφάλι, τεραστίων διαστάσεων τρύπα, όλα αυτά, είναι ασύστολα ψεύδη. Εγώ προκάλεσα να γίνει η εκταφή, γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κατόπιν της εκταφής, οι ιατροδικαστές με διαβεβαίωσαν ότι δεν βρέθηκε τραύμα. Όλοι αυτοί που πετάνε λάσπη κατά της μονάδας, χωρίς κανένα στοιχείο, θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και ετοιμάζομαι να κινηθώ με μηνύσεις και αγωγές επιπρόσθετες. Έχω εναποθέσει όλη μου τη ζωή γι’ αυτά τα γεροντάκια. Όσο δύσκολα χτίζεις κάτι, τόσο εύκολα μπορούν να στο γκρεμίσουν…», δηλώνει.

«Ήδη, τόσο με την έρευνα στη μονάδα, όσο και με την εκταφή έχει αποδειχτεί ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες»

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εκταφές ηλικιωμένων που έχασαν τη ζωή τους στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στα Χανιά, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ορισμένοι από αυτούς τους θανάτους τροφίμων, οι οποίοι δεν είχαν «εμφανείς» κληρονόμους, να προέρχονται από σκόπιμες ενέργειες. Πηγή: www.rosa.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…