Καταστροφές στα Χανιά, κατέρρευσαν δύο γέφυρες – Σπεύδει στην περιοχή ο Χρήστος Σπίρτζης

Βίντεο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας του Κερίτη

4727028

Κατέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η ιστορική γέφυρα του ποταμού Κερίτη στην είσοδο του Αλικιανού του Δήμου Πλατανιά. Η γέφυρα, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από την κακοκαιρία της 14ης Φεβρουαρίου, κόπηκε στα δύο καθώς δεν κατάφερε να αντέξει τον τεράστιο όγκο των νερών.

Νωρίτερα σήμερα, είχε υποστεί καθίζηση τμήμα του δρόμου που εφαπτόταν με τη γέφυρα και είχαν γίνει εργασίες στήριξης. Η πετρόκτιστη τρίτοξη γέφυρα χτίστηκε το 1908 και είχε χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο.

Μετά τη γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε, αλλά και αυτή των Βουκολιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ήρθε και η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό να αποσπάσει το ενδιαφέρον, αφού υπέστη καθίζηση, με τα αμέτρητα κυβικά νερού που κατεβαίνουν και να «τρώνε» τη γη, απειλώντας την με ολική καταστροφή, όπως έγινε με αυτήν στον Αλικιανό σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Μετά το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Πλατάνια και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, συνιστάται η πλήρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου: «Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους. Να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία».

Στα Χανιά σπεύδει ο Σπίρτζης

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, και λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στα Χανιά, το ελικόπτερο που μεταφέρει τον κ. Χρ. Σπίρτζη θα προσγειωθεί στο Ηράκλειο, και από εκεί, ο υπουργός θα μεταβεί στα Χανιά οδικώς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης συνοδεύεται από κλιμάκιο Μηχανικών του υπουργείου. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών. Μαζί του μεταβαίνει στο νησί και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος συνοδεύεται από τον υποστράτηγο της ΕΜΑΚ Γιάννη Πετρούτσο και 9μελές κλιμάκιο.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…