Handelsblatt: ΔΝΤ και Βερολίνο δεν μπορούν να κρύψουν τη διαφωνία τους για την Ελλάδα

Ούτε στο θέμα της Ελλάδας δεν μπορούν να κρυφτούν οι διαφωνίες μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γράφει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Ουάσινγκτον με τίτλο «ΔΝΤ και Γερμανία: Κρίση σχέσης».

5741a1131dc524275c8b4619

Το ΔΝΤ, όπως σημειώνει η Handelsblatt, ζητά συγκεκριμένες υποσχέσεις από τους Ευρωπαίους για την έκταση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, διότι διαφορετικά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ αντίθετα ο Σόιμπλε επιμένει στη συμφωνία του Μαΐου, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θέλει καν να μιλά για ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα, και παραθέτει τη φράση του Σόιμπλε σε εκπομπή του CNN στην οποία ήταν χτες βράδυ καλεσμένος μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ: «Τα χρέη δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Σε τελευταία ανάλυση η Αθήνα δεν πρέπει να καταβάλει τα επόμενα χρόνια τίποτα για την εξυπηρέτηση του χρέους».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, αντίθετα, τόνισε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι στο θέμα αυτό «πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει».

Είτε πρόκειται για την Ελλάδα, είτε για τη Deutsche Bank είτε για την αναπτυξιακή πολιτική, το ΔΝΤ και γερμανική κυβέρνηση δεν αντιπαρατίθενται πάντα με την ευγένεια των Λαγκάρντ-Σόιμπλε, γράφει η Handelblatt. Πάντως, το ότι αυτόν τον καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις με την γερμανική κυβέρνηση το παραδέχεται και το ΔΝΤ, το οποίο δεν διστάζει να αναφερθεί στο ότι υπάρχουν διαφωνίες.

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

GNJlfyMWwAE8Vvi

Eurovision 2024: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους του Μάλμε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ (Video)

«Είμαι φαν της Γιουροβίζιον και ραγίζει η καρδιά μου, αλλά την μποϊκοτάρω». Περίπου 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην…

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Εργάτης

Νέο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 50χρονος εργάτης στην Ορεστιάδα – Καταπλακώθηκε από μηχάνημα βάρους 7 τόνων

Για τον απεγκλωβισμό του επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα.