Newsroom

Newsroom

Χαμός στην Βουλή-«Όχι» Τασούλα σε Ανδρουλάκη για σύσκεψη της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή

Τη διαμαρτυρία του για τη μη παραχώρηση αίθουσας στη Βουλή την Κυριακή το μεσημέρι για να συνεδριάσει η ΚΟ ΚΙΝΑΛ εξέφρασε – στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Μιχάλης Κατρίνης.

androulakis

Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται το (φαινομενικά) υπηρεσιακό ζήτημα της παραχώρησης της αίθουσας της Γερουσίας στην Βουλή, προκειμένου να συνεδριάσει εκεί την Κυριακή η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την άρνηση του προέδρου του κοινοβουλίου Κώστα Τασούλα να εγκρίνει το αίτημα. Το θέμα έχει ξεκάθαρες πολιτικές διαστάσεις αφού η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, που αντικειμενικά θα συνιστούσε παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα γίνεται την ίδια ώρα στην αίθουσα της ολομέλειας. Θυμίζουμε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής και έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην πρόταση μομφής.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε από το MEGA, ο Νίκος Ανδρουλάκης επρόκειτο να κάνει ομιλία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, με στόχο το βίντεο να «μοιραστεί» στα μέσα ενημέρωσης, ούτως ώστε να υπάρχει και η δική του παρέμβαση στην συζήτηση για την πρόταση μομφής.

 

Μια διαδικασία απόλυτα εντός των κανονισμών της Βουλής.

Η ομιλία αυτή επρόκειτο να γίνει στην «μικρή» αίθουσα της Βουλής, ούτως ώστε το «εμπόδιο» της μη βουλευτικής ιδιότητας να ξεπεραστεί για τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο το προεδρείο της Βουλής έβαλε «στοπ» στο συγκεκριμένο πλάνο, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στο Κοινοβούλιο.

 

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

Ανακοίνωση για το εξέδωσε το Κίνημα Αλλγής όπου κάνει λόγο για πολιτικές προεκτάσεις. Όπως σημειώνει: «Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Ποτέ ξανά δεν αρνήθηκε Πρόεδρος του Κοινοβουλίου σε κοινοβουλευτική ομάδα να συνεδριάσει εντός της Βουλής!

Επτά ώρες μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος, κ. Τασούλας έκρινε ότι μπορεί, αιφνίδια και χωρίς αιτιολογία, να αρνηθεί στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα της χώρας να συνεδριάσει ελεύθερα. Και το έπραξε, ομολογώντας ότι η επιλογή του αυτή δεν στηρίζεται σε καμία σχετική απαγορευτική διάταξη του Κανονισμού της Βουλής! Ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα της Γερουσίας.

Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, καλούμε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν θέση.»

Παράλληλα, σε ανάρτησή του στο Twitter, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Με μια θεσμικά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση, ο Πρόεδρος της Βουλής απαγορεύει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ να συνεδριάσει στη Βουλή την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει! Σε αυτήν την πρωτοφανή μεθόδευση, με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις καλούμε όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.»

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…