Χαμός με τον «κουκουλοφόρο» του Γραμμένου: Μαρκόπουλος – Πλεύρης εγκαλούν την ΕΡΤ στη Βουλή για εξύμνηση κουκουλοφόρων

«Κράζουν» ακόμη και τους παρουσιαστές της εκπομπής φλΕΡΤ επειδή... τόλμησαν να επαναλάβουν στίχους του τραγουδιού, ενώ επιχειρούν να το συνδέσουν με την τραγική υπόθεση της Μαρφιν

Screenshot 2021 04 14 142758 1

Τελικά όπως είχαμε προβλέψει, η ερμηνεία του «Μαμά, Μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος», από τον Σπύρο Γραμμένο στην ΕΡΤ, προκάλεσε την οργή των… «γνωστών – αγνώστων» της ΝΔ.

Έτσι λοιπόν, οι βουλευτές Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης κατέθεσαν από κοινού ερώτηση προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιο για… την προβολή από την ΕΡΤ τραγουδιού με το οποίο – όπως αναφέρουν –  «εξυμνούνται ενέργειες των κουκουλοφόρων».

Οι βουλευτές μάλιστα δε διστάζουν να συνδέσουν το τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου, με την υπόθεση της Μαρφίν, ενώ το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι στην Ερώτηση που κατέθεσαν περιλαμβάνονται και όλοι οι στίχοι του τραγουδιού. Μάλιστα κατηγορεί και τους παρουσιαστές της εκπομπής ότι «με την στάση τους και την συμπεριφορά τους συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους».

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως «στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση».

Ένας «κουκουλοφόρος» στην ΕΡΤ – Πολλά «κιλά» αμηχανίας στο στούντιο του φλΕΡΤ

Τι είχε συμβεί όμως στην ΕΡΤ;

Την περασμένη Τρίτη, καλεσμένος στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης ήταν ο τραγουδιστής και Σπύρος Γραμμένος. 

Έχοντας ήδη ερμηνεύσει ένα τραγούδι, η παρουσιάστρια Νάντια Κοντογεώργη του ζήτησε να πει άλλο ένα, ενώ ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας, έχοντας μάλλον άγνοια κινδύνου, μετέφερε την παραγγελιά από το control, για το τραγούδι του Γραμμένου, «Μαμά, μπαμπά».

«Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί», απάντησε ο Σπύρος Γραμμένος, δείχνοντας ότι ήξερε καλά πως η ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού από τη συχνότητα της ΕΡΤ, στις σημερινές συνθήκες πλήρους ελέγχου και συντηρητικοποίησης, θα προκαλούσε τους ιθύνοντες που από τον Ιούλιο του 2019 αναφέρονται απευθείας στο μέγαρο Μαξίμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τελειώνοντας ο Σπύρος Γραμμένος ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην εκπομπή», δείχνοντας ότι έχει πλήρη επίγνωση της δυσαρέσκειας που θα έχει προκαλέσει στα ανώτατα κλιμάκια η κίνησή του.

Προφανώς, η ενέργειά του να ερμηνεύσει το τραγούδι προκάλεσε ακόμη εντονότερες αντιδράσεις από τις αναμενόμενες, με αποτέλεσμα τώρα το θέμα να φτάνει στη Βουλή. 

Ολόκληρη η ερώτηση των δύο βουλευτών

«ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ, ΑΡΜΟΔΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ: Εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσης των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin

Σύμφωνα με την από 31-3-2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν. Όπως είναι γνωστό, από τον εμπρησμό με μολότοφ του υποκαταστήματος της εν λόγω τράπεζας στην Αθήνα, τον Μάιο του 2010, έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα.

Και ενώ αυτή η πολύκροτη υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο επανέρχεται στο προσκήνιο προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, σε εκπομπή της ΕΡΤ συνέβη κάτι που δεν συνάδει με το ήθος της δημόσιας τηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα, στην εκπομπή «φλερτ» της ΕΡΤ στις 12-4-2021 παρουσιάστηκε τραγουδιστής που με προκλητικό τρόπο και από το βήμα της δημόσιας τηλεόρασης που τροφοδοτείται από τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών ερμήνευσε, κατόπιν επιθυμίας της αρχισυντάκτριας της εκπομπής, τραγούδι με το οποίο εξυμνούσε και εξωράϊζε την δράση αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν, στέλνοντας λάθος μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Οι στίχοι του επίμαχου τραγουδιού εχουν ως εξής: «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος, μαμά, μπαμπά είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω μπουκάλια, μαμά, μπαμπά, στην τσάντα έχω στουπί. Ποιος έχει την βενζίνη, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος έχει τα πλακάτ, ποιος θα βαράει τα ΜΑΤ, ποιος έχει δικηγόρο, ποιος έχει μαρκαδόρο, ποιος έχει το κουτί με τα Maalox, ποιος, ποιος. Μαμά, μπαμπά, μην τους δικαιολογείτε, μαμά, μπαμπά δεν τα έσπασα εγώ. Μαμά, μπαμπά, τα έσπασαν ασφαλίτες, μαμά, μπαμπά, το δέντρο έκαψα εγώ. Φάγαμε χημικά, σπάσαμε μπατσικά, μπήκαμε στο μετρό, πήραμε το στενό, τους ρίξαμε αυγά, πέτρες πολλή μπογιά, μα κράταγαν ασπίδες τα….. Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος. Μαμά, μπαμπά, είμαι κακό παιδί. Μαμά, μπαμπά, τις τράπεζες βαρούσα, μαμά, μπαμπά, τις έβριζες και εσύ». Σαν να μην έφτανε αυτό, με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη;».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…