Χαμάς: "Το Ισραήλ κωλυσιεργεί τις διαπραγματεύσεις για παράταση της εκεχειρίας"

Το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μια παράταση της εκεχειρίας στη…

Το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι κωλυσιεργεί στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για μια παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, λιγότερες από 12 ώρες πριν από την εκπνοή της τριήμερης εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη.

Το Ισραήλ δέχθηκε ήδη από χθες Τετάρτη το βράδυ μια περιορισμένη παράταση της εκεχειρίας, όμως η Χαμάς δεν έχει κάνει ακόμη γνωστή την απόφασή της.

Οι εκπρόσωποι της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες που διεξάγονται στο Κάιρο υπό την αιγίδα της Αιγύπτου κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι δεν θέλει να κάνει υποχωρήσεις σε κάποιους από τους όρους που έχει θέσει η Χαμάς για την παράταση της εκεχειρίας.

«Αν το Ισραήλ συνεχίσει να κωλυσιεργεί, δεν θα παρατείνουμε την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ένα μέλος της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι Αιγύπτιοι μεσολαβητές «δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμη επισήμως για την απάντηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά αιτήματα, αλλά μάθαμε από μια ανεπίσημη πηγή για την τάση που κυριαρχεί στην ισραηλινή αντιπροσωπεία, για το γεγονός ότι θέλουν να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις για να αποφύγουν να κερδίσουμε και το ελάχιστο από την εκεχειρία αυτή», σχολίασε η ίδια πηγή.

«Η ισραηλινή αντιπροσωπεία προτείνει την παράταση της εκεχειρίας απορρίπτοντας τα πολλά αιτήματα των Παλαιστινίων», κατήγγειλε ένα άλλο μέλος της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη θέση σε ό,τι αφορά την παράταση της εκεχειρίας ή την επανάληψη των μαχών», δήλωσε από τη Γάζα ο Φάουζι Μπάρχουμ εκπρόσωπος της Χαμάς.

Οι ομάδες των μαχητών «αυτή τη στιγμή πιστεύουν ότι θα ξεκινήσουν τις επιθέσεις αύριο το πρωί», επεσήμανε από την πλευρά του ένας Παλαιστίνιος αξιωματούχος που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

andraz lazic lcirqLKB8B4 unsplash

Πρωτοφανές συμβάν στη Δράμα: Έκοψαν τα φρένα σε ΙΧ 38χρονης μητέρας – «Μα δεν έχει διαπραχθεί έγκλημα»…έλεγαν οι αστυνομικοί

«“Πρέπει να σ’ αγαπούν πολύ”, μου είπε με ύφος (ο μηχανικός) και ανέφερε ότι στα…

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…