ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

Το χαλί που από κάτω κρύβουν το χάλι τους.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα  cretalive.gr, 48χρονος απλός πολίτης  στην Κρήτη, παρουσιάστηκε στην αστυνομία και της έκανε γνωστό   πως πριν από 25 χρόνια είχε ληστέψει το ποσό των 450.000 δραχμών από τράπεζα στην Αλικαρνασσό, τις οποίες ήθελε να επιστρέψει.

mafia

Ο  πρώην ληστής –  (που η συνείδηση του, δεν του επέτρεψε να  έχει  το έγκλημα κρυμμένο κάτω από το χαλί  )- περιέγραψε λεπτομερώς τη πράξη του στους αστυνομικούς   και τόνισε πως έδρασε μόνος του, ενώ γνωστοποίησε πως  έκανε αυτό το έγκλημα λόγω χρεών από το τζόγο.

 Η  κυβέρνηση  μαζί με τη «δικαιοσύνη» και την   Αστυνομία,  είναι  όπως φαίνεται , τελείως ανίκανες , να διαλευκάνουν τα πολλά ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας. Είναι ανίκανες να συλλάβουν και να επιβάλλουν τις νόμιμες ποινές στους  ενόχους.

 Παραμένουν  ανεξιχνίαστες  πολλές κατά παραγγελία δολοφονίες «ανθρώπων της  νύχτας», δημοσιογράφων, αλλά και πολύμορφες παραβατικές συμπεριφορές  και  αθλιότητες που αγγίζουν ακόμη και πολύ υψηλά κλιμάκια του κοινωνικού, του δημοσιογραφικού, και του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας.

Κάθε μορφής παρανομία των «ισχυρών» ούτε στηλιτεύεται, ούτε τιμωρείται, αλλά αντίθετα μασκαρεύεται,  ώστε τελικά οι  υψηλά  ιστάμενοι ένοχοι, να κρύβονται και  να συγκαλύπτονται οι πράξεις τους. Οι ιδιοι  πέφτουν στα μαλακά και τις περισσότερες φορές ,  αυτοί που καταδικάζονται, αντί για τους πατρικίους, να  είναι οι αδύναμοι πληβείοι, οι «ξένοι», οι μετανάστες, που δεν  έχουν τις δυνατότητες,    των αστών της υψηλής κοινωνίας .

Και σκέφτεται κανείς. Αυτό οφείλεται μόνο  σε ανικανότητα, η μήπως  σε κάποιες περιπτώσεις οφείλεται και  στην έλλειψη της  βούλησης για την αποκάλυψη των ενόχων;

 Ενώ  όμως τα εγκλήματα  ουσιαστικά παραμένουν ατιμώρητα, η κοινωνία υφίσταται τα επανειλημμένα lockdown, τις απαγορεύσεις στη λειτουργία της αγοράς,  στην εστίαση, στις  συναθροίσεις , αλλά  και τις κάθε λογής  φορολογικές επιβαρύνσεις, τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση του   ωραρίου εργασίας , η  κυβέρνηση  απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τα συμφέροντα των «επενδυτών» και των ολιγαρχών,  καταδικάζει   με συνοπτικές διαδικασίες  τον αδύναμο  οικονομικά πολίτη στην βαριά ποινή του  πλειστηριασμού της πρώτης και μοναδικής του κατοικίας. Και αυτό, λόγω του «ασυχώρετου» εγκλήματος της καθυστέρησης των δόσεων και της αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου του.    

Όλα αυτά φανερώνουν μία επικίνδυνη κοινωνική σήψη. Μία υποβόσκουσα ύπουλη καταστρατήγηση των κοινωνικών κανόνων για χάρη των δυνατών και σε βάρος των αδυνάτων.

Δεν γίνεται να κρύβεται η αθλιότητα κάτω από το χαλί των συμφερόντων. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι ένοχοι να πέφτουν συνεχώς στα μαλακά γιατί είναι δυνατοί και   τη θέση τους να παίρνουν οι φτωχοί, οι ανώνυμοι ξένοι και οι  μετανάστες(Αλβανοί, Γεωργιανοί κτλ.)

 Η  εξουσία και  η ολιγαρχία, φαίνεται πως  μπορούν και κρύβουν κάτω από το παχύ και ακριβό χαλί τους τη βρωμιά και τα εγκλήματα των δυνατών και των επωνύμων.  

Στην κοινωνία  όμως και στη  συνείδηση των απλών βιοπαλαιστών του λαού, δεν θα  βρουν οι « κύριοι »  χαλί που από κάτω   να μπορούν να κρύψουν το χάλι τους.

Ο Γιώργος  Θ. Μιχαήλ είναι   Αρχιτέκτονας- βιομηχ. σχεδιστής

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…