Χαλάει τα σχέδια... του Άδωνη η επιτροπή λοιμωξιολόγων: Επιμένουμε να ανοίξουν τα εμπορικά, η Επιτροπή λέει «όχι»

Ο Άδωνης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η κυβέρνηση πιέζει την επιτροπή για να πάρει αποφάσεις που βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
 

NewsRoom 11/04/2021 | 15:18

«Η Επιτροπή έχει ανησυχία για τα εμπορικά κέντρα, τα οποία έχουν εξοπλιστεί με μηχανήματα κι ελέγχουν ποιοι θα μπουν και ποιοι όχι. Επιμένουμε να ανοίξουν, αλλά η επιτροπή φοβάται τον συνωστισμό απ’ έξω», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN. Ο  Άδωνης Γεωργιάδης θεωρεί ότι τα μηχανήματα...ελέγχου  θα σταματήσουν την έξαρση του ιού, ενώ παράλληλα αδειάζει την επιτροπή λοιμωξιολόγων θέλοντας να δείξει ότι μπροστά στο ''δόγμα'' όφελος για την δημόσια υγεία-κέρδος για τους επιχειρηματίες,  προτιμά το κέρδος!

Μάλιστα τόνισε παράλληλα πως «το κράτος δεν μπορεί να δίνει λεφτά για πάντα».

«Δεν δύναται το κράτος να δίνει σε όλους λεφτά. Δεν έχουν πάρει τίποτα όσοι έχουν αύξηση τζίρου και δεν έχουν ζημία. Δεν υπάρχει μέτρο χωρίς αύξηση τζίρου. Οι πόροι είναι δεδομένοι και μοιράζονται δίκαια. Η λογική είναι βοηθάμε αυτόν που έχει μείωση τζίρου και πάει να κλείσει»

Ό ίδιος παραδέχτηκε ότι το μακρύ  Lockdown που επέβαλε  η κυβέρνηση δεν απέδωσε λέγοντας  «Η ιδέα να πείσεις το σύνολο του πληθυσμού μετά από τόσο εγκλεισμό να μην κυκλοφορεί, δεν αποδίδει. Γίνονται έλεγχοι, πρόστιμα μπαίνουν και μάλιστα 20.000 – 30.000 πρόστιμα την ημέρα», ενώ κυνικά ανέφερε ότι  οι μόνες χώρες που ήλεγξαν την πανδημία στο απόλυτο είναι χώρες με «μη δημοκρατικά καθεστώτα». Φυσικά ο  υπουργός ανάπτυξης ξέχασε να αναφέρει τις χώρες που κατάφεραν να περιορίσουν την πανδημία έχοντας σωστό και πρόωρο σχεδιασμό, όπως η Νέα Ζηλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Γιβραλτάρ, χωρίς να έχουν μη δημοκρατικά καθεστώτα, και αρκέστηκε στο τέλος να πει ότι απλά : «Κάνω έκκληση. Είμαστε στο τέλος, δεν θα μπορέσουμε να την ελέγξουμε την πανδημία αν δεν βοηθήσουν όλοι».