Χαλάει τα προεκλογικά "παιχνίδια" της κυβέρνησης η τρόικα

Στη λίστα των ζητημάτων για τα οποία κυβέρνηση και τρόικα δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία ήρθε να προστεθεί και…

samaras 35

Στη λίστα των ζητημάτων για τα οποία κυβέρνηση και τρόικα δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία ήρθε να προστεθεί και αυτό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Την ίδια στιγμή καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε στα ανοιχτά μέτωπα που αφορούν την υιοθέτηση κάποιων από τις προτάσεις του ΟΟΣΑ (γάλα, βιβλία, μη συνταγογραφούμενα φάρμακα), αλλά και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και τις ομαδικές απολύσεις. Ούτε η συμφωνία για την κάλυψη του ποσοστού όσων θα βγουν σε διαθεσιμότητα ή θα απολυθούν έχει επιτευχθεί ακόμη.

Διαφωνίες σημειώνονται και σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα και κυρίως τη διατηρησιμότητα αυτού, με την τρόικα να ζητά δραστική μείωση του «κοινωνικού μερίσματος», χαλώντας τα σχέδια της κυβέρνησης που κινείται σε προεκλογικό κλίμα.

Πλέον οι διαρροές από το Μαξίμου, στο οποίο μετέβη εσπευσμένα αργά το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλούν για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αν και οι διαβουλεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται μέσω αλλεπάλληλων συναντήσεων με τους εμπλεκόμενους με το μνημόνιο υπουργούς, πλέον δεν αποκλείεται καθόλου η σύγκρουση για κάποια από τα «καυτά θέματα» να μεταφερθεί στο Eurogroup, ζητώντας από τους εταίρους να διευκολύνουν την κατάσταση.

Όλα αυτά τα ζητήματα αναμένεται να εξετασθούν σε συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ.Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευγ. Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, όπου θα οριστικοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις έναντι των διεκδικήσεων της τρόικας και θα ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.

Πηγή: in.gr

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για σεξουαλικές πράξεις σε ανηλίκους ζητά ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει και πριν από μερικούς μήνες την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου σε…