Newsroom

Newsroom

Χάκαραν στην ιστοσελίδα που μετέδιδε τους ημιτελικούς της Eurovision

Οι Ισραηλινοί επέλεξαν την παραμονή της επετείου της Καταστροφής (Νάκμπα) των Παλαιστινίων για τη διοργάνωση του ημιτελικού της Eurovision

AP 19134615604285

Ένα περίεργο μήνυμα είδαν ξαφνικά στις οθόνες τους όσοι έβλεπαν μέσω διαδικτύου στο Ισραήλ τους ημιτελικούς του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2019.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, κατά την ζωντανή μετάδοση του διαγωνισμού μέσω της ιστοσελίδας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ (KAN), εμφανίστηκε ένα δίλεπτο βίντεο με ψεύτικο λογότυπο των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων που δήθεν προειδοποιούσε ότι «το Ισραήλ δεν είναι ασφαλές, θα το δείτε».

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση ανακοίνωσε ότι η ιστοσελίδα της δέχθηκε επίθεση από χάκερς για λίγα λεπτά αλλά όπως αναφέρει δεν επηρεάστηκαν πολλοί άνθρωποι.

«Πιστεύουμε ότι τα μηνύματα αυτά δεν έφτασαν σε πολλούς ανθρώπους. Η ασφάλεια στο διαδίκτυο είναι μέγιστης σημασίας για την EBU και την KAN και το περιστατικό ερευνάται», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος ευθύνεται για την επίθεση, ωστόσο εκφράζονται κάποιες εικασίες ότι εμπλέκονται φιλοπαλαιστινιακές ομάδες που βρίσκονται σε αραβικές χώρες.

Κατά την έναρξη των ημιτελικών, ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων, πραγματοποίησαν διαδήλωση και πορεία προς το μέγαρο που έγινε η Eurovision, διαμαρτυρόμενοι για τον ισραηλινό έλεγχο επί της Δυτικής Όχθης αλλά και της Γάζας.

Η Eurovision 2019 γίνεται στο Ισραήλ μετά τη νίκη της ισραηλινής τραγουδίστριας Νέτα Μπαρζιλάι στον περσινό διαγωνισμό. Η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί στις 18 Μαΐου, προσέλκυσε στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, μουσικούς από όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ αλλά και την Αυστραλία και εκατοντάδες τουρίστες.

Πριν από μία εβδομάδα, ξέσπασαν νέες βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Στις 4 Μαΐου εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα ενώ επιδρομές εξαπέλυσε ο Ισραηλινός στρατός. Σκοτώθηκαν συνολικά 25 Παλαιστίνιοι και 4 Ισραηλινοί.

Η χθεσινή ημέρα έναρξης του διαγωνισμού της Eurovision, συνέπεσε με τον ένα χρόνο από τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ αλλά και με την παλαιστινιακή επέτειο της Νάκμπα, της ημέρας που το 1948, αναγκάστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ έχουν αναπτύξει αντιπυραυλικά συστήματα σε όλη τη χώρα, προκειμένου να ανταποδώσουν τυχόν πυρά από παλαιστινιακά εδάφη.

Πηγή: sputniknews.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…