Newsroom

Newsroom

Η χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων στη συνάντηση Σκουρλέτη-ΕΤΕπ

Συνάντηση είχαν το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ, και επίκεντρο την χρηματοδότηση ενεργειακών επενδύσεων.

57f3fa521dc52414328b45c6

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΤΕπ ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος χρηματοδοτήσεων για Ελλάδα και Κύπρο, Ιωάννης Καλτσάς.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημερώθηκε για τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες της Τράπεζας, καθώς και για τις νέες προτάσεις που εξετάζει έπειτα από συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα.

Βάσει ανακοίνωσης του υπουργείου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από την ΕΤΕπ για τη διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα ενεργειακής αποδοτικότητας, σε σχέση και με τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου (ν.4342/2015) από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται προτεραιότητα στην ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων του Δημοσίου με σχεδιασμό και συγκεκριμένο ποσοτικό προσδιορισμό.

Ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε από την πλευρά του τη μεγάλη σημασία που έχει η συνέχιση, αλλά και η μεγέθυνση των χρηματοδοτικών παρεμβάσεων της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…