Η ώρα των αρχηγών: Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, που θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

56f0d61d1dc52428768b46a4

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε «δυστύχημα» ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμιζε ότι «κεντρικός και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Φουλ επίθεση

Η κυβέρνηση αναμένεται να εμφανιστεί στη συζήτηση με σύστημα… φουλ επίθεσης, θέτοντας στο στόχαστρο τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άφησαν ανεξέλεγκτη τη διαφθορά, ενώ τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα είναι βέβαιο πως θα στραφούν προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την υπόθεση Παπασταύρου, ώστε να αναγκαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε να καλύψει τον πρώην πρωθυπουργό και να… φορτωθεί τις αμαρτίες του, είτε να αφήσει αναπάντητη την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που θα εξόργιζε τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.

Αυτό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναφορικά με την κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με την εισαγγελέα εφετών Γ. Τσατάνη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποστηρίξει ότι η παρέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου δεν αποσκοπούσε στη συγκάλυψη κάποιας υπόθεσης, αλλά αντίθετα στην αποκάλυψή της, και μένει να δούμε αν θα αναφερθεί ονομαστικά στον Ανδρέα Βγενόπουλο ή θα επεκταθεί και σε άλλες υποθέσεις.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Τι πυροδότησε όμως τη συζήτηση;

Αφορμή για τη διεξαγωγή μιας τέτοιου είδους συζήτησης για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, στάθηκαν όλα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής.

Το HOT DOC και το koutipandoras.gr έχουν αποκαλύψει με πληθώρα δημοσιευμάτων την έκταση της υπόθεσης. Μάλιστα, έχουν αναφερθεί και σε όσα συμβαίνουν εξαιτίας της στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

(Διαβάστε με λίγα λόγια όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υπόθεση Βγενόπουλου εδώ)

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση Βγενόπουλου “συρταρώθηκε” έπειτα από σχετική πρόταση της Εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, η οποία είχε αναλάβει πραξικπηματικά τη δικογραφία.

Μετά την αναφορά της Τσατάνη στην οποία εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για «πιέσεις» από μεριάς Παπαγγελόπουλου όσον αφορά την υπόθεση Βγενόπουλου, μερίδα του Τύπου έσπευσε με «βαρύγδουπα» πρωτοσέλιδα και «ρεπορτάζ» να κάνει λόγο για ξεκάθαρες παρεμβάσεις και εκβιασμούς στο έργο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια, από την αναφορά της Τσατάνη έχουν προκύψει βασικά ερωτήματα. (Διαβάστε σχετικά).

Ποια όμως όντως είναι η αξιότιμη εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη; Όπως έγραψε το koutipandoras.gr, παρά το γεγονός που τη θέλει να παρουσιάζεται ως μια απλή εισαγγελέας Εφετών, στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου τυχαία.

Πρόκειται για μια εισαγγελέα το όνομα της οποίας εμπλέκεται σε αρκετές σοβαρές υποθέσεις τις οποίες φρόντιζε να χειρίζεται με… ιδιαίτερο τρόπο. Τα μίντια προσπαθούν να της χτίσουν ένα απλό προφίλ. Ένα προφίλ μιας Εισαγγελέως που υπέστη «εκβιασμό» στο έργο της, χωρίς η ίδια να έχει στρέψει στο παρελθόν την προσοχή των ΜΜΕ πάνω της.

Αυτό δεν συνάδει στην πραγματικότητα με την ίδια και τα όσα έχει πράξει σε μεγάλες υποθέσεις της Δικαιοσύνης. (διαβάστε γιατί ).

Η πειθαρχική έρευνα

Αξίζει να σημειωθεί πως η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, έχει διατάξει πειθαρχική έρευνα κατά της Τσατάνη για το χειρισμό της στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου που οδήγησε στην αρχειοθέτησή της. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, την έρευνα θα τη διενεργήσει η ίδια η κυρία Θάνου.

Τα νέα στοιχεία στη σημερινή συζήτηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα έρθει στη Βουλή με νέα στοιχεία για λίστες αλλά και περισσότερα στοιχεία για τα όσα έχουν πράξει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και έπαιξαν κάποιο ρόλο είτε άμεσο, είτε έμμεσο, στην πορεία υποθέσεων στη Δικαιοσύνη.

Αναφορά θα υπάρξει επίσης και στον προπαγανδιστικό ρόλο που παίζουν συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία έχουν εκατομμύρια ευρώ σε κόκκινα δάνεια. Όπως γίνεται λόγος, πιθανώς να δοθούν ντοκουμέντα τα οποία θα εκθέτουν στελέχη του χώρου της Δεξιάς, αποκαλύπτοντας σχέσεις του κόμματος της Ν.Δ. με ελεγχόμενα πρόσωπα και παλιά και νέα σκάνδαλα.

Μεταξύ άλλων, κουβέντα θα γίνει και για την υπόθεση των φερόμενων ως εκβιαστών δημοσιογράφων (Μουσσά και Φράγκου) και του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Μάλιστα, ακούγεται πως άλλοι δέκα πρώην επικεφαλής κρατικών οργανισμών προσήλθαν και κατέθεσαν στην Αστυνομία ότι δέχονταν αφόρητες πιέσεις ακόμη και από το Μέγαρο Μαξίμου (επί πρωθυπουργίας Σαμαρά) για παραχώρηση προς αυτούς μεγάλου πακέτου διαφημίσεων.

Το koutipandoras.gr θα καλύψει ζωντανά τη συζήτηση.

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…