Η Τσατάνη κοροϊδεύει ή αποδέχεται πως είναι κατηγορούμενη

Νέο σίριαλ εξελίσσεται με την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία αρχειοθέτησε την υπόθεση Βγενόπουλου.

Η Τσατάνη αρνήθηκε αρχικώς να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία εξετάζει δικές της καταγγελίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, απαντώντας εγγράφως στη Βουλή πως αυτή είναι η πρώτη εξουσία ως Δικαστική και άρα έπρεπε οι βουλευτές να πάνε στο γραφείο της για να την εξετάσουν. Η απάντηση προκάλεσε την αντίδραση όλων των μελών της Επιτροπής, η οποία ομόφωνα επέμεινε στην κλήση της προς την Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τσατάνη απάντησε εκ νέου πως θέλει να παραβρεθεί στην Επιτροπή συνοδευόμενη από το δικηγόρο της. Πρόκειται για μία ακόμη προκλητική απάντηση προς το όργανο της Βουλής, που ήδη σχολιάζεται ως προσπάθεια της Τσατάνη να αποφύγει την εξέτασή της. Αντ’ αυτής μάλιστα έχει προσφερθεί να καταθέσει ο Αντρέας Βγενόπουλος.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι ανακριτικό όργανο ώστε να παραβρίσκεται οποιοσδήποτε παρουσία δικηγόρους. Πόσο μάλλον όταν η Εισαγγελέας Τσατάνη δεν είναι η ίδια κατηγορούμενη αλλά καταγγέλλουσα παρεμβάσεις στο έργο της.

Μέλη της Επιτροπής σχολίαζαν το πρωί πως «η κυρία Τσατάνη όχι μόνο δεν δείχνει τον προσήκοντα σεβασμό στην Επιτροπή η οποία συστάθηκε για να πραγματοποιήσει έρευνα μετά από δικές της καταγγελίες, αλλά εμπαίζει το θεσμικό όργανο με νομικισμούς οι οποίοι αποδεικνύουν πως σκοπός της είναι απλώς να μην καταθέσει. Και το ερώτημα είναι γιατί; Τι ακριβώς φοβάται; Τόσο δύσκολο είναι να υποστηρίξει όσα έγραψε σε μερικές κόλλες χαρτί; Το παιχνίδι να φέρει κάποιον δικηγόρο τον οποίο θα επικαλείται για να μην απαντά, είναι κοροϊδία και δεν πρόκειται να σύρει την Επιτροπή στον αυτοεξευτελισμό της».

Θεωρείται βέβαιο πως η Επιτροπή δεν μπορεί να υιοθετήσει τέτοιες πρακτικές, ούτε να αυτομετατραπεί σε πεδίο νομικίστικων σχεδιασμών. Η κυρία Τσατάνη, όπως ήδη έχει σημειώσει το www.koutipandoras.gr, ή πουλάει νομική τρέλα με σκοπό να αποφύγει την κατάθεση, ή απλώς δεν συναισθάνεται το ρόλο της ως εισαγγελέας και την ευθύνη των καταγγελιών της. Σε κάθε περίπτωση δεν συμπεριφέρεται ως αθώα δικαστική λειτουργός που θέλει να λάμψει η αλήθεια και σκοπεύει να το κάνει με κάθε τρόπο.

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Καρδίτσα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφές από την κακοκαιρία

Αγρότες, έμποροι, επαγγελματίες, πολίτες της Καρδίτσας που επλήγησαν από τα πρωτοφανή μέτωπα κακοκαιρίας Daniel και…