Η τραγωδία συνεχίζεται στη Μάνδρα - Βρέθηκε νέα σορός

Aυξάνονται τα θύματα της τραγωδίας καθώς τα σωστικά συνεργεία με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων εντόπισαν τη σορό ακόμη ενός αγνοούμενου.

NewsRoom 19/11/2017 | 13:40

Άλλο ένα άψυχο σώμα βρεθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας και αυτή τη στιγμή το ανασύρουν οι πυροσβέστες, φτάνοντας έτσι τους 20 νεκρού και τους δύο ακόμα αγνοούμενους από την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή.

Οι πυροσβέστες έχουν εντοπίσει μία σορό θαμμένη κάτω από όγκους μπάζων, φερτών υλικών και λάσπης σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο ο 38χρονος οδηγός φορτηγού. Δεν γνωρίζουν ακόμα ποιος από τους αγνοούμενους είναι αφού σκάβουν και απομακρύνουν μπάζα για να μπορέσουν να τον ανασύρουν.

Οι ελπίδες δυστυχώς εξανεμίζονται όσο περνούν τα 24ωρα για τον εντοπισμό τυχόν ζωντανών αγνοουμένων, με τις έρευνες για τον εντοπισμό των ακόμη δύο αγνοουμένων πλέον να είναι συνεχείς στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας από τα σωστικά συνεργεία, αλλά και από τα σκάφη του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας.

Νωρίτερα το πρωί, εξαιτίας της νέας έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους της Μάνδρας και τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική, καθώς φούσκωσε το ρέμα κατά 30 πόντους και γέμισαν πάλι νερά οι κατεστραμμένοι δρόμοι όχι όμως σε ανησυχητική στάθμη και λίγο αργότερα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Οι έρευνες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού γίνονται για τον εντοπισμό ενός ακόμη οδηγού που χάθηκε επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Θηβών, ενός κυνηγού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας και ενός ατόμου που είδαν κοντά στην καντίνα τελευταία φορά και δεν έχουν ακόμα εικόνα ποιος από αυτούς είναι ο άνδρας που έχουν εντοπίσει νεκρό.

Τρία επιπλέον σημεία διανομής τροφίμων, νερού και ρούχων 

Τρία επιπλέον σημεία διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης παραχωρούνται στη Μάνδρα.

Στη δημιουργία σταθερού δικτύου διανομής τροφίμων, εμφιαλωμένου νερού και ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδικά για τους κατοίκους του Δήμου Μάνδρας που δεν έχουν πρόσβαση στα τρόφιμα και εμφιαλωμένα νερά που συγκεντρώνει η Περιφέρεια Αττικής στο Δημαρχείο Μάνδρας, προχώρησαν η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση και πρόσβαση των πληγέντων πολιτών (ειδικά όσων δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης, όπως ηλικιωμένων, κ.ά.) στο μοναδικό ως σήμερα σημείο διανομής τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού στο Δημαρχείο Μάνδρας, δημιουργήθηκαν τρία αποκεντρωμένα σημεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις ακόλουθες διευθύνσεις στη Μάνδρα:

Σημείο 1ο: Πλατεία Αγίου Κων/νου, οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκα 76

Σημείο 2ο: Πλατεία Ειρήνης, Κοροπούλη και Σπετσών

Σημείο 3ο: 2ο Δημοτικό Σχολείο, Αιόλου και 25ης Μαρτίου

Τα τρία αυτά σημεία ενεργοποιήθηκαν από το Σάββατο, 18/11 και από σήμερα, Κυριακή, 19/11, λειτουργούν διαρκώς από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Επιπλέον για μεμονωμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης, θα γίνεται διανομή κατ’ οίκον.

Για όσους επιθυμούν να προσφέρουν τυποποιημένα προϊόντα και νερά, μπορούν να τα αποστέλλουν απευθείας είτε στα προαναφερθέντα σημεία είτε στο Κέντρο Ειδών Πρώτης Ανάγκης (Κέντρο Logistics) της Περιφέρειας Αττικής (στην Εσπλανάδα - πλατεία Νερού, δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού).

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες ή επικοινωνία με το Δίκτυο Διανομής Τροφίμων και Εμφιαλωμένων Νερών, οι πολίτες μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001.