Newsroom

Newsroom

Η Τουρκία στο "μενού" του δείπνου των ηγετών της Ε.Ε. την Πέμπτη

Η Τουρκία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των ηγετών της Ε.Ε. κατά το δείπνο της Πέμπτης στο πλαίσιο της διήμερης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

59e795301dc524f8508b4573

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε., η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε ζητήσει προεκλογικά αυτήν τη συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος να αναθερμανθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, την ώρα που στην πράξη έχουν παγώσει οι ενταξιακές διαδικασίες.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν δεν αναμένονται αποφάσεις, ωστόσο, αναζητείται μια «ισορροπία» μεταξύ των εργαλείων πίεσης που έχει στη διάθεσή της η Ε.Ε. σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Τουρκία και την ανάγκη να παραμείνει σημαντικός εταίρος.

Την ίδια ώρα η Διεθνής Αμνηστία καλεί με ανακοίνωσή της από τις Βρυξέλλες τους ηγέτες να «καταδικάσουν τη βίαιη και παρατεταμένη καταστολή των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοσιογράφων στην Τουρκία». «Πρέπει να ζητήσουν την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων όσων αδίκως φυλακίστηκαν στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των συναδέλφων μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…