Η Τουρκία στέλνει ένα τάγμα καταδρομέων από τα κατεχόμενα στις μάχες κατά του PKK

Πολύ δύσκολη φαίνεται πως είναι η κατάσταση για την Τουρκία στις νοτιοανατολικές της επαρχίες, όπου οι συγκρούσεις με τους Κούρδους του PKK συνεχίζονται.

NewsRoom 06/04/2016 | 17:25

Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει η είδηση της απόσυρσης από τα κατεχόμενα της Κύπρου, ενός τάγματος καταδρομέων.

Οι Κυπριακές Αρχές δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός που δημοσιεύτηκε στον Τουρκικό Τύπο, ωστόσο αυτό το έπραξε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, που όμως έσπευσε να σημειώσει ότι η ενέργεια αυτή «δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και πως μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία, οι καταδρομείς θα επιστρέψουν και πάλι στα καθήκοντά τους στην Κύπρο».

Πρόκειται για ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο τάγμα που πρόκειται να αναπτυχθεί στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ.

Εκεί θεωρητικά θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της εκεί στρατιωτικής βάσης.

Ωστόσο τόσο δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο όσο και κηδείες νεκρών από τις μάχες στο τουρκικό Κουρδιστάν επιβεβαιώνουν ότι η χρήση ειδικών δυνάμεων στις μάχες με το PKK είναι ιδιαίτερα διευρυμένη λόγω του ορεινού και αστικού χαρακτήρα των μαχών την τελευταία περίοδο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου εκδόθηκε ύστερα από άρθρο του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», Σαϊγκί Οζτούρκ, στο οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, Χαλούσι Ακάρ, να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα σε μια κρίσιμη περίοδο, μάλιστα για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.