Η Τουρκία "γυροφέρνει" το οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ και απειλεί

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, ισχυρίστηκε, πως σημαντικό μέρος του οικοπέδου 6 της Κυπριακής ΑΟΖ ανήκει στην Τουρκία.

57a1c4e81dc524d3178b4b11

Ο Μπιλγκίτς είπε ότι για να υπάρξει δίκαιη, διαρκής και συνολική λύση στο Κυπριακό, πρέπει στις διαπραγματεύσεις, να τεθεί, και το θέμα των φυσικών πόρων.

Η τουρκοκυπριακή πλευρά, ανέφερε, πρέπει να θεωρηθεί ως ισότιμος εταίρος με την ελληνοκυπριακή, προσθέτοντας ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να συνεχίσουν να ενεργούν ως ο μοναδικός, όπως είπε, ιδιοκτήτης του νησιού. Μας ανησυχούν, συνέχισε, οι μονομερείς πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και χαρακτήρισε παράνομες τις δραστηριότητες διεθνών εταιρειών για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Προειδοποίησε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα.

Η απάντηση της Λευκωσίας

Την αντίδρασή του απέναντι στους νέους τουρκικούς ισχυρισμούς όπως διατυπώθηκαν από τον εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, μελετά το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν στο ΚΥΠΕ ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται κάτι, ωστόσο αναμένεται το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας η Κύπρος έχει τη νομιμότητα με το μέρος της, αφού ενεργεί πάντα με βάση τα δικαιώματά της που πηγάζουν από αυτά, ενώ και πρόσφατες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ενισχύουν τη θέση της Κύπρου.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…