Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ούτε τους νεκρούς στο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

Ακόμη μια «ευκαιρία» για να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο «εκμεταλλεύτηκε» η Τουρκία χωρίς να λογαριάσει τους νεκρούς στο τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Λέσβου.

56eff7fe1dc52433638b48ad

Νωρίς το πρωί, μια πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες ανετράπη στα ανοιχτά του Μόλυβου στη Λέσβο με το συνολικό αριθμό των νεκρών μεταναστών να ανέρχεται στους 16. Μεταξύ αυτών και δυο μικρά παιδιά.

Έχουν περισυλλεγεί ζωντανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η Τουρκία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του liberal.gr, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ αμφισβητώντας την ελληνική αρμοδιότητα για Έρευνα και Διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τη στιγμή που οι Έλληνες διασώστες έδιναν μάχη για να βρουν επιζώντες.

Οι ελληνικές Αρχές εξέδωσαν νωρίς το πρωί τη ΝΟΤΑΜ A0873/17. Με αυτήν, όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ, ανήγγειλε την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης και καλούσε όλα τα μέσα, που βρίσκονταν στην περιοχή, να αποκαταστήσουν επαφή με τον Σταθμό Συντονισμού στον Πειραιά (PIRAEUS JRCC).

Οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμεύσει μέχρι και αύριο το πρωί όλη την περιοχή σε ακτίνα 3 ν.μ. επισημαίνοντας ότι ο συντονισμός ανήκει στον Πειραιά, καθώς όλη η περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών.

Μία ώρα αργότερα στις 10.09 πμ. οι τουρκικές Αρχές εκδίδουν την ΝΟΤΑΜ Α2015/17, με την οποία δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (SAR) σε συνάρτηση με το FIR Αθηνών.

«Η περιοχή, στην οποία αναφέρεται η Ελληνική ΝΟΤΑΜ, εμπίπτει στην τουρκική περιοχή Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue Region-SRR), όπως έχει δηλωθεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Χάρτη του ΙΜΟ», αναφέρει η τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Η Τουρκία μάλιστα ζητά όλες οι επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης εντός της τουρκικής SRR να συντονίζονται από τις «αρμόδιες» τουρκικές Αρχές.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.