Η Τιάμ, έγινε η μοναδική αθλήτρια που κέρδισε...την Κατερίνα Στεφανίδη

Τη μοναδική ήττα της μέσα στο 2017 υπέστη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, λίγες ώρες πριν ξημερώσει η ονομαστική εορτή της.

NewsRoom 25/11/2017 | 08:35

Η ανίκητη εδώ και 1,5 χρόνο Κατερίνα Στεφανίδη , προσπάθησε να κάνει το απόλυτο μέσα στο 2017, να κερδίσει δηλαδή και το βραβείο της Κορυφαίας Αθλήτριας στίβου στον κόσμο για το 2017, αλλά τελικά ψηφοφορία δεν την δικαίωσε και ο τίτλος πέρασε στη Βελγίδα επταθλήτρια Ναφισάτου Τιάμ.

Η Στεφανίδη, η οποία (όπως και η Τιάμ) αναδείχθηκε φέτος πρωταθλήτρια Κόσμου στον ανοιχτό στίβο και Ευρώπης στον κλειστό, ενώ πριν από 1 μήνα κορυφαία αναδείχθηκε αθλήτρια στίβου του 2017 για τη «γηραιά ήπειρο».

Η 23χρονη Βελγίδα, η οποία πέρυσι είχε κερδίσει το βραβείο της εκκολαπτόμενης αθλήτριας στην ίδια εκδήλωση, φέτος πήγε ένα επίπεδο πιο ψηλά και άφησε τόσο την Ελληνίδα πρωταθλήτρια όσο και την Αιθίοπα Δρομέα Αλμάζ Αγιάνα (χρυσό στα 10.000μ., αργυρό στα 5.000μ. στο Παγκόσμιο) να ακολουθούν.

Η ανάδειξη της νικήτριας προέκυψε μετά από τριπλή ψηφοφορία. Το Συμβούλιο της IAAF και τα μέλη της IAAF ψήφισαν μέσω email, ενώ οι φίλαθλοι ψήφισαν μέσω social media. Η ψηφοφορία του Συμβουλίου αντικατοπτρίζει το 50% του τελικού αποτελέσματος, των μελών της IAAF το 25% και του κοινού το υπόλοιπο 25%. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου.

Στους άνδρες, τον αντίστοιχο τίτλο κέρδισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ύψους, Μουτάζ Εσσά Μπαρσίμ από το Κατάρ.