Newsroom

Newsroom

Η τηλεμεταφορά, στα σχέδια της Ρωσίας

Η ενδουπηρεσιακή ομάδα εργασίας στη οποία συμμετέχει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, ενημερώθηκε σήμερα για το πρόγραμμα «Εθνική Πρωτοβουλία στον τομέα της Τεχνολογίας», σύμφωνα με το οποίο, έως το 2035, η Ρωσία μπορεί να έχει δημιουργήσει την δική της γλώσσα προγραμματισμού.

576bab291dc524ad4c8b4a64

Στα σχέδια επίσης είναι η Ρωσία να φτιάξει τον δικό της φορέα επικοινωνιών νέου τύπου καθώς και την τηλεμεταφορά, γράφει η εφημερίδα «Kommersant».

Η Ρωσία, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχετικό πρόγραμμα του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών, μπορεί — μέχρι το 2025 — να αναπτύξει υποδομές κινητής τηλεφωνίας 5G και ένα ενιαίο δίκτυο προστασίας του κυβερνοχώρου από απειλές. Μέχρι το 2035, οι συντελεστές του προγράμματος σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν τη βιοηλεκτρονική, την κβαντική πληροφορική και να κάνουν χρήση φυσικών παραμέτρων για τη μετάδοση πληροφοριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα επόμενα δύο χρόνια προβλέπεται να δαπανηθούν περίπου 10,8 δισεκατομμύρια ρούβλια για το εν λόγω πρόγραμμα, εκ των οποίων περισσότερα από 7 δισ. ρούβλια θα προέρχονται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές.