Newsroom

Newsroom

H ταινία της εβδομάδας: «Παιχνίδι με τη Φωτιά»

Μία ταινία με υπαινικτική ατμόσφαιρα και μυστικά που κρύβονται πίσω από κάθε λέξη. Η πλάνη που βρίσκεται μέσα στον έρωτα, αλλά και μέσα στην ίδια τη ζωή.

παιχνιδι με τη φωτιά

Στο Παιχνίδι με τη φωτιά τα πιο σημαντικά πράγματα δεν βρίσκονται στις λέξεις. Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα; Οι ιστορίες μας πρέπει να είναι αληθινές για να έχουν μέσα τους αλήθεια; Στον «Φλεγόμενο αχυρώνα» του Χαρούκι Μουρακάμι που βασίζεται η ταινία φαινομενικά δεν συμβαίνουν πολλά πράγματα, αλλά ταυτόχρονα συμβαίνουν τα πάντα. Ο ρυθμός είναι αργός, αλλά τόσο υποβλητικός που παρασύρει τον θεατή σε μία ατμόσφαιρα μυστηρίου γεμάτη αμφιβολίες για το αν όλα αυτά είναι φαντασία, όνειρο ή αν θα μπορούσαν να συμβούν ποτέ στην πραγματική ζωή. Ο Νοτιοκορεάτης Λι Τσανγκ-ντονγκ δημιούργησε μία ιδιαίτερη ταινία που απέσπασε βραβείο κριτικών στις Κάννες και μία υποψηφιότητα (στη βραχεία λίστα) για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. 

Μία όμορφη κοπέλα που δουλεύει σε events προώθησης διαφημιστικών προϊόντων ζει σε ένα φτωχικό διαμέρισμα παρέα με έναν ιδιότροπο γάτο. Οταν ήταν μικρή έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι δίπλα στο παλιό της σπίτι, μία εμπειρία που εξομολογείται ότι την έχει στιγματίσει. Δύο άντρες την ερωτεύονται. Ο ένας είναι παλιός της γείτονας και συμμαθητής που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας και μαζί του αισθάνεται “σαν στο σπίτι της” αφού έχουν τα ίδια βιώματα και τις ίδιες ταξικές αναφορές. Ο δεύτερος άνδρας είναι όμορφος, πλούσιος, ένας γοητευτικός κύριος Γκάτσμπι που κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι δουλειά κάνει και στον ελεύθερο χρόνο του βάζει φωτιές σε παλιά θερμοκήπια. 

Ενα ερωτικό τρίγωνο με λεπτές ισορροπίες που πίνει κρασί, χαζεύει το ηλιοβασίλεμα, καπνίζει μαριχουάνα και ατενίζει τη Βόρεια Κορέα που στέκει στο βάθος μοναχική και απροσπέλαστη. Η διαίρεση όμως υπάρχει και στους ανθρώπους. Μέσα στις αντιθέσεις τους, τα πάθη και τις εμμονές τους, μέσα στην κατακερματισμένη χώρα τους με το έντονο πολιτικό παρόν και τις μεγάλες ταξικές διαφορές. Οταν η Χαεμί εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τη ζωή τους, η ταινία μετατρέπεται σε ψυχολογικό θρίλερ. 

Ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει σταδιακά ότι μπορεί ο γάτος που τάιζε όσο η κοπέλα έλειπε σε ταξίδι, το πηγάδι, το δωμάτιο στο οποίο έκαναν έρωτα, ίσως τελικά να μην υπήρξαν ποτέ. Οταν είχε ρωτήσει τον Μπεν, τον αντίζηλο του τι δουλειά κάνει, εκείνος του είχε απαντήσει ότι παίζει. Ενα τέτοιο παιχνίδι με τη φωτιά είναι ολόκληρη η ταινία. 

Και ακόμα και αν τίποτα δεν είναι αλήθεια, δεν έχει καμία σημασία. 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…