Newsroom

Newsroom

Η συχνή χρήση των social media κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν απομονωμένοι, λένε οι ερευνητές

Μπορεί για τους περισσότερους τα social media να αποτελούν μια ευκαιρία για να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τελικά η χρήση τους μας κάνει να αισθανόμαστε ακόμα πιο μόνοι.

58bd8f331dc524a9698b4798

Σύμφωνα με την μελέτη, αν κάποιος περνάει πάνω από δύο ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας τα social media, τότε οι πιθανότητες να αισθανθεί κοινωνικά απομονωμένος είναι διπλάσιες.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ και οι ερευνητές πραγματοποίησαν την έρευνα σε 1.787 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 19 και 32 ετών για τη χρήση των 11 πιο δημοφφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, YouTube, Twitter, Google Plus, Instagram, Snapchat, Reddit, Tumblr, Pinterest, Vine και το LinkedIn.

Βρήκαν ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται τα κοινωνικά δίκτυα πάνω από 58 φορές την εβδομάδα είναι τρεις φορές πιο πιθανό να αισθάνονται μοναξιά από εκείνους που τα χρησιμοποιούν κάτω εννέα φορές.

Ωστόσο, δεν είναι σαφές κατά πόσον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν μοναξιά, ή αν πρόκειται για ήδη μοναχικούς ανθρώπους οι οποίοι είναι πιθανό να ξοδέψουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντως, σύμφωνα με τη μελέτη, όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο λιγότερο χρόνο διαθέτει για την πραγματική του ζωή.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…