Η συμφωνία για το προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Τη Δευτέρα 23 Μαΐου θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν.

573c3d7d1dc52445358b4c22

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Τουρκία όπου θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Οι δυο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την προσφυγική κρίση, την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα είναι καθημερινές κάτι το οποίο έχει μεταφραστεί σε μια έντονη προσπάθεια από πλευράς του «σουλτάνου» Ερντογάν για «επίλυση» τόσο των εσωτερικών όσο και των διεθνών προβλημάτων της χώρας μέσα από τις πάγιες διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Συνάντηση και με Αναστασιάδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 25 Μαΐου στην Αθήνα.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επίκεντρό της θα βρίσκεται το Κυπριακό, οι ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις αλλά και το προσφυγικό ζήτημα.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…