"Η συμφωνία είναι κοντά" λέει ο Ντάισελμπλουμ – Eurogroup την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα

«Η συμφωνία είναι κοντά και θα δουλέψουμε τις προσεχείς ημέρες για σχεδιάσουμε και να εργαστούμε για τα ζητήματα του χρέους», ανέφερε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

572109561dc5246c1f8b4c66

Ο ολλανδός πολιτικός σημείωσε περαιτέρω ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε πότε θα γίνει νέα συνεδρίαση του Eurogroup, αναφέροντας πάντως πως αυτό είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να συναντηθούν την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για την Ελλάδα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε κάποια προθεσμία, αν και για όλους επικρατεί η αίσθηση του επείγοντος, κατά συνέπεια θα πρέπει να δούμε εάν μπορεί (να γίνει συνεδρίαση) την επόμενη εβδομάδα ή τη μεθεπόμενη», δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ .

Ο Γερούν Ντέισελμπλουμ μάλιστα χαρακτήρισε τους Έλληνες «εποικοδομητικούς και σοβαρούς» και συμπλήρωσε ότι «κι εμείς είμαστε το ίδιο». Σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη νομικά και πολιτικά ζητήματα που απομένουν να διευθετηθούν.

Την ίδια στιγμή, βέβαιος για συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Σπαν τονίζει πάντως ότι «χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα».

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…