Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που τράβηξε το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

«Έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Ταυτόχρονα. Ήταν σαν χορογραφία. Σημάδεψαν με τα πόδια λίγο λυγισμένα και τα χέρια μπροστά. Τους είδα καθαρά. Στόχευσαν ευθεία μπροστά».

5a27e52e1dc524ed588b4572

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση πριν από επτά χρόνια ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας της γυναίκας που τράβηξε το βίντεο – ντοκουμέντο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το μπαλκόνι του σπιτιού της.

Πρόκειται για το βίντεο εκείνο που πήρε το MEGA και παραποίησε. 

Ο λόγος για τη Λητώ Βαλιάτζα η οποία κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου με κατηγορούμενους τον δολοφόνο του 15χρονου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον ειδικό φρουρό Βασίλη Σαραλιώτη.

«Οι αστυνομικοί, δίπλα δίπλα, επέστρεψαν με γοργό βηματισμό. Σταμάτησαν στο τελείωμα του πεζόδρομου. Προκάλεσαν τα παιδιά με λέξεις… Έκαναν και χειρονομίες. Νομίζω έδειξαν τα γεννητικά τους όργανα» κατέθεσε η μάρτυρας ενώ συνέχισε:

«Μετά έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Ταυτόχρονα. Ηταν σαν χορογραφία. Σημάδεψαν με τα πόδια λίγο λυγισμένα και τα χέρια μπροστά. Τους είδα καθαρά. Στόχευσαν ευθεία μπροστά».

«Άκουσα δύο συνεχόμενους πυροβολισμούς. Ήταν κατευθείαν, μπαμ μπαμ. Μετά έφυγαν, σχεδόν ταυτόχρονα, ήρεμα σαν να πήγαιναν βόλτα. Και θα ‘θελα να τους ρωτήσω, γιατί πυροβόλησαν; Και πώς δεν γύρισαν πίσω; Η φύση η ανθρώπινη σου λέει να κοιτάξεις, αφού πυροβόλησες, τι έχεις κάνει;».

Η κατάθεση όπως την κατάγραψε η Ελευθεροτυπία:

ΠΡ.: «Υπήρχε κινητικότητα;».

ΜΑΡΤ.: «Μόνο μια μικρή παρέα παιδιών, Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, κάτω από ένα υπόστεγο. Δεν είδα καμία αντιπαράθεση. Από την άλλη μεριά, ακριβώς στο τελείωμα της Τζαβέλλα είδα ένα περιπολικό σταματημένο. Το περιπολικό ανέβηκε τη Ναβαρίνου και έστριψε στη Χαριλάου Τρικούπη. Ξαφνικά κοιτάω δεξιά και βλέπω δύο αστυνομικούς να φτάνουν με τα πόδια. Ξαφνιάστηκα και αναρωτήθηκα τι κάνουν. Σταμάτησαν στο τελείωμα του πεζόδρομου, σχεδόν στη μέση της οδού. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είπαν. Ηταν κάτι σαν “ελάτε ρε μ……”. Προκάλεσαν τα παιδιά που ήταν εκεί. Δεν είδα τι έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή από την άλλη μεριά. Σίγουρα πάντως δεν πετάχτηκαν ξύλα, μολότοφ και τέτοια. Δεν άκουσα τίποτα να σπάει. Οι αστυνομικοί ήρθαν και προκάλεσαν κατ’ ευθείαν. Μετά έβγαλαν και οι δύο τα όπλα που τα κρατούσαν με τα δυο χέρια και σημάδευσαν. Εχω καθαρά αυτή την εικόνα. Τράβαγα ήδη με την κάμερα».

ΠΡ.: «Σημάδευσαν προς τον ουρανό;».

ΜΑΡΤ.: «Οχι, σε καμία περίπτωση. Στην ευθεία σημάδευσαν. Ηταν καθαρό. Δεν είδα από ποιο όπλο έπεσαν οι πυροβολισμοί, ούτε άκουσα τρίτο πυροβολισμό όταν έφυγαν. Ακουσα αμέσως φωνές: “Χτυπήθηκε, χτυπήθηκε το παιδί”».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: «Φραστική απειλή από την πλευρά των παιδιών είχατε ακούσει;».

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: «Οχι, ούτε οχλαγωγία ούτε λάμψεις».

ΕΙΣ.: «Με βάση όλα όσα ζήσατε, θα μπορούσαν να έχουν αντιληφθεί τον τραυματισμό;».

ΜΑΡΤ.: «Νομίζω, ναι. Νομίζω ότι το είχαν αντιληφθεί. Ο μέσος άνθρωπος που θα βρισκόταν εκεί θα καταλάβαινε τι συνέβαινε. Ολοι το κατάλαβαν, μόνο οι ίδιοι δεν το κατάλαβαν».

ΕΙΣ.: «Είδατε κάποιον να γυρνάει, να κοιτάει πίσω;».

ΜΑΡΤ.: «Ο ένας περπατώντας χαλαρά προς τα πάνω γύρισε και κοίταξε, άρα ήξερε και τι είχε συμβεί. Είναι φοβερό το πώς έφυγαν. Δεν τους κυνήγησε κανείς, όλοι έτρεξαν να σκύψουν πάνω από το παιδί».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…