Newsroom

Newsroom

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πατέρα που φωτογράφισε την κόρη του να πεθαίνει από καρκίνο

Η φωτογραφία που είχε αναρτήσει πριν από λίγους μήνες στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Άντι Γουίλαν με την 4χρονη κόρη του, Τζέσικα να βρίσκεται στο νοσοκομείο και να υποφέρει χτυπημένη από τον καρκίνο, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

59d20db31dc524716d8b459a

«Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου» είχε σχολιάσει πάνω από τη φωτογραφία.

Κάποιοι συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και την οικογένειά του. Κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πώς μπόρεσε να αναρτήσει μια τέτοια φωτογραφία την ώρα που η κόρη του υπέφερε.


Σχεδόν έναν χρόνο μετά και έχοντας χάσει την κόρη του, ο Άντι Γουίλαν, εξηγεί την πράξη του. «Είχα κατορθώσει να χρησιμοποιώ την φωτογραφία όταν ήθελα να ξεφύγω και να καθαρίσω το κεφάλι μου. Μελετούσα ενώ περίμενα τις ατέλειωτες ώρες στο νοσοκομείο», λέει στον βρετανικό Independent. 

«Στην αρχή έβγαζα φωτογραφίες με σκοπό να της δείξω όταν μεγαλώσει τι πέρασε. Όταν η ασθένεια εξαπλώθηκε, αυτό άλλαξε. Η πλειοψηφία των φωτογραφιών που τράβηξα ήταν από χαρούμενες στιγμές, όταν ήμασταν αισιόδοξοι», λέει τώρα και προτίθεται να εκθέσει τις φωτογραφίες αυτές σε μια έκθεση που θα συγκεντρώσει, όπως ελπίζει, μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς τα παιδιά που δίνουν την μάχη.


«Η φωτογραφία της Τζέσικα που πονούσε δεν τραβήχτηκε με σκοπό να δημοσιευθεί. Την τράβηξα για εμάς, ώστε όσος καιρός και να περάσει να μπορούμε να δούμε πως η απόφασή μας να μην επιχειρήσουμε να επιμηκύνουμε τη ζωή της, ήταν η σωστή και να μας θυμίζει πόσο πόνο έζησε κατά την διάρκεια αυτής της κολασμένης αρρώστιας», είναι τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα. 

«Καθώς την κοιτούσα όμως, συνειδητοποίησα την δύναμη της φωτογραφίας και θέλησα να δείξω σε όλους πως αυτό είναι το πραγματικό, το αληθινό πρόσωπο του καρκίνου, το πρόσωπο που βλέπαμε όλο και πιο συχνά εκείνους τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο δυνατή θα ήταν η επίδραση της φωτογραφίας σε ανθρώπους άγνωστους με την Τζέσικα», καταλήγει.

Ο Άντι Γουίλαν έχει αφιερώσει σήμερα τη ζωή του στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…