Newsroom

Newsroom

Ο φόνος του Αλεξάντερ Μουζίτσκο στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ) – Τα σενάρια γύρω από το περιστατικό

Τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου κάνει το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη στιγμή του φόνου του ηγετικού…

Τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου κάνει το βίντεο, το οποίο έχει καταγράψει καρέ-καρέ τη στιγμή του φόνου του ηγετικού στελέχους της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας», Αλεξάντερ Μουζίτσκο στην Ουκρανία. Το βίντεο έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα EuroMaidan.

Γνωστός για την πρόσφατη λεκτική και σωματική επίθεση εναντίον του εισαγγελέα του Κιέβου, ο θάνατος του Μουζίτσκο δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας εντόπισαν τον καταζητούμενο με τους σωματοφύλακές του σε καφετέρια ενός χωριού κοντά στην πόλη Ρόβνο. Ο Μουζίτσκο προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από το παράθυρο, ενώ άνοιξε πρώτος πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αλεξάντερ Ντόνι υποστηρίζει πως ο Μουζίτσκο εκτελέστηκε εν ψυχρώ χωρίς να υπάρχει άλλο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του εκρεμμούσαν κατηγορίες για χουλιγκανισμό, παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

 

 

Τα πρώτα λεπτά μετά την εκτέλεση:

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…