Η Σκορδά καλείται να πληρώσει 50.000 ευρώ στον σεξιστή δικηγόρο που είχε γράψει έναν οχετό για τις "πλαδαρές" γυναίκες

Σε συμβιβασμό κατέληξαν τελικά η Φαίη Σκορδά και ο Θάνος Καρατσιώλης, ο δικηγόρος που με ένα μακροσκελές κείμενο στο facebook, είχε απευθυνθεί κατά το παρελθόν στις γυναίκες που έχουν κάποια παραπανίσια κιλά, αποδίδοντάς τους απαράδεκτους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς.

NewsRoom 28/02/2018 | 17:13

Ο δικηγόρος αυτός θεωρούσε αποκρουστική την παρουσία των γυναικών που είναι «αγύμναστες» και «πλαδαρές» και «τολμούν» να εμφανιστούν στις παραλίες, κάτι που είχε γίνει η αιτία να ξεσπάσουν ποικίλες αντιδράσεις, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στην τηλεόραση.

Μια από τις γυναίκες που εναντιώθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στην άποψη του εν λόγω δικηγόρου ήταν η Φαίη Σκορδά η οποία τοποθετήθηκε δημοσίως μέσω της εκπομπής της υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οποιαδήποτε γυναίκα σέβεται τον εαυτό της δεν θα πρέπει να πάει ποτέ ως πελάτισσα στον δικηγόρο αυτόν.

Η φράση αυτή, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αποτέλεσε συκοφαντική δυσφήμιση και με προσφυγή στα δικαστήρια ζήτησε από την παρουσιάστρια αποζημίωση ύψους 170.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη από σχόλιά της.

Ο Θάνος Καρατσιώλης κατέθεσε την υπ' αριθμόν 604335/2017 αγωγή εις βάρος της παρουσιάστριας και του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1, στην οποία υποστήριζε ότι υπέστη απρόκλητα τεράστια επαγγελματική και ηθική βλάβη από την «άκρως προσβλητική και επιθετική προς το πρόσωπό του επίδικη εκπομπή».

Την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την Espresso, η συζήτηση της αγωγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ανεβλήθη, προκειμένου να βρεθεί εξωδικαστική λύση. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αποζημίωση που πρότειναν οι εναγόμενοι στον Θάνο Καρατσιώλη για να αποσύρει την αγωγή ανέρχεται στα 50.000 ευρώ.

Η πρόταση αυτή φέρεται ότι ικανοποιεί ηθικά τον δικηγόρο, ο οποίος -όπως έχει ήδη δεσμευτεί- πρόκειται να διαθέσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μετά την κατακραυγή.