Οι πρώτες εικόνες από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων Ρωσίας – Ουκρανίας – Παρών φέρεται να είναι και ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Ξεκίνησε η κρίσιμη διαπραγμάτευση που μπορεί να κρίνει την έκβαση των εχθροπραξιών

Screenshot 2022 02 28 123853

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε σήμερα το πρωί στη ζώνη στην οποία θα διεξαχθούν οι συνομιλίες με τη Ρωσία όπου θα αξιώσει “άμεση” εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

“Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις”, αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν λίγο πριν τις 13.00 (ώρα Ελλάδος), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Jerusalem Post, παρών για να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις είναι και ο ιδιοκτήτης της Chelsea, Ρομάν Αμπράμοβιτς

“Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος”, διευκρίνισε.

Της ουκρανικής αντιπροσωπείας ηγείται ο υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ. Αυτός συνοδεύεται κυρίως από τον Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής της, η Μόσχα δήλωσε ότι θέλει να επιτευχθεί “μια συμφωνία” με το Κίεβο στις σημερινές συνομιλίες, την ώρα που η επίθεσή της δείχνει να συναντά μεγαλύτερη αντίσταση από αυτό που αναμενόταν.

“Κάθε ώρα που παρατείνεται η σύγκρουση, υπάρχουν Ουκρανοί πολίτες και στρατιώτες που πεθαίνουν. Συμφωνήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, αλλά θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών”, δήλωσε σε τηλεοπτικά δίκτυα ο Ρώσος διαπραγματευτής και σύμβουλος του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στη Λευκορωσία πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Γκόμελ και σε μικρή απόσταση από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, ο οποίος βρίσκεται στο ουκρανικό έδαφος.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

 

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής ομάδας στη Λευκορωσία είπε οτι η Μόσχα ενδιαφέρεται να επιτευχθεί συμφωνία στις συνομιλίες της με το Κίεβο.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι – «Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε»

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση Ουκρανών-Ρώσων στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι επιχειρεί να εμψυχώσει τους συμπατριώτες του λέγοντας ότι: «ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής», ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι: «ο καθένας μας θα κερδίσει».

Παράλληλα,ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες της Ουκρανίας στην ΕΕ μέσα από έκτακτες διαδικασίες.

Επιπλέον, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι συνολικά 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες ενώ άλλα 45 είναι τραυματισμένα. 

Σε ότι αφορά τις απώλειες των Ρώσων, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι αυτές ανέρχονται στις 4.500. Τέλος, απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιώτες, τους είπε τους «σώστε τις ζωές σας και φύγετε».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…